Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Атанас Атанасов: На този етап няма пряка заплаха за сигурността в България
Автор: Екип Ruse24.bg 13:14 / 16.11.2015Коментари (1)1223
©
Правителството по най-бързия начин трябва да окомплектова Съвета по сигурността към Министерския съвет, чиято цел е координация, за да има наистина системно противодействие срещу заплахите от тероризъм. За това призова във Варна депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов, съобщава "Дарик“.

Според председателя на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, за противодействие на такъв тип световна заплаха са необходими системни, а не кампанийни мерки.

На този етап, от информацията в сектора за сигурност, няма пряка заплаха за сигурността в България. Това обаче не означава, че не трябва да постоянно да наблюдаваме средата за сигурност. Ситуацията е такава, че би трябвало да се извършват проверки на места, където има струпване на много хора, отбеляза бившият шеф на Национална служба "Сигурност" в правителството на Иван Костов.

"Крайно време е Европейският съюз и НАТО да вземат крути мерки. Не става това с манифестации в центъра на Париж или на друга столица в ЕС. НАТО и западноевропейските ни съюзници разполагат с голям ресурс и многобройна армия, добре обучена и с високи технологии. Трябва да се удари по "Ислямска държава", категоричен бе Атанасов.

"Има принципи за борба с тероризма. Първият и основен е да се ликвидира възможността за генериране на доходи. Някои икономически субекти от нашия свободен свят трябва да се лишат от печалбите, които получават от продажбите на нефт, за да може да има спокойствие в света", смята шефът на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Пряко засегнати от терора в Париж трябва да се чувстват и всички граждани на държави-членки на Евросъюза. Още повече, че страната ни е гранична в посока двата горещи конфликта в момента - в Черноморския басейн и Близкия изток, заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.

"В тази ситуация България и всяка друга гранична държава от Европейския съюз трябва да упражнява лидерство за установяване на общи европейски политики. Ние и всички други държави от Източния и Югоизточния фланг на НАТО и ЕС трябва да бъдем инициатори на такава обща политика за сигурността", посочи Кънев.

Той обаче е на мнение, че трудно държава, която има много големи проблеми с една от основните европейски политики - тази по правосъдието, може да упражнява лидерство. Успешното продължаване на правосъдната реформа е въпрос и за национална сигурност за България и в момента това е по-валидно от всякога, изтъкна съпредседателят на Реформаторския блок.


Още по темата: общо новини по темата: 101
11.05.2016 »
02.04.2016 »
12.03.2016 »
28.02.2016 »
24.02.2016 »
19.02.2016 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Интернет трол; Специалист по тролене, дразнене на хора със слаби нерви в интернет; гад мръсна, zakleta maina; ужасен човек, често пиши провокативни коментари, само и само за да гледа как света гори; Не му сА връзвайтИ ;))) ) ) ) )
на 16.11.2015 г.
+1
 
 
"Заплаха за сигурността" няма, няма и да има - ние нямаме вече понятия като "национална сигурност" и сме като разграден двор... като хан! Опасност има само за хората...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: