Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Атанас Пеканов: Слуховете за моя партия са силно преувеличени
Автор: Екип Ruse24.bg 12:53 / 25.01.2022Коментари (0)789
©
"Слуховете за моя партия са силно преувеличени". Това пише във Фейсбук бившият вицепремиер от служебното правителство Атанас Пеканов. Последната седмица неговото име се завъртя като основно, около което ще се създаде нов политически проект, който да обслужва президентът Румен Радев, като антипод на "Продължаваме промяната" на Кирил Петков. Сред другите коментирани имена бе това на лидерът на Изправи се.БГ Мая Манолова. Самият Пеканов вече веднъж отрече тази информация.

Сега обаче коментира отново темата, като благодари за вниманието към неговата личност. Но бърза да уточни, че са се завъртели много спекулации около неговото име. Уточнява, че се е завърнал "абсолютно приоритетно" към академичните си задачи, далеч от политиката. 

"Работя отново по теми, които смятам, че имат огромно значение, макар понякога да изглеждат теоретични и чисто технически. От една страна в рамките на научните ми разработки, които бях оставил настрани за известно време. Те касаят влиянието на текущата парична политика на централните банки върху доходите на различните групи от населението - чрез нови и детайлни данни за всички домакинства в Еврозоната и различни модели можем да разберем как и кой печели и кой губи от текущата парична политика и тя да бъде по-добре съобразена, за да помага на мнозинството от гражданите', пише Пеканов.

Отбелязва, че изключително ключови през тази година са и решенията по отношение на бъдещето на Пакта за стабилност и растеж - това са европейските фискални правила и цялостната визия за икономическата архитектура на ЕС, по която от години сред експертите се обсъждат най-различни предложения за реформи. Според него такива реформи ще бъдат нужни за да могат фискалните правила да отговарят на реалностите на 21-ви век.

Въпреки това посочва, че винаги е на линия за дискусии по тези теми, за важните дебати по европейските въпроси, в които България също трябва да бъде активна. "Те може и да изглеждат технократски, но всъщност до голяма степен ще определят икономическото развитие на страните-членки през идните години, и по този начин - благоденствието на техните граждани", завършва той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: