Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Атанас Зафиров: Слави Трифонов връща Борисов на бял кон
Автор: Екип Ruse24.bg 09:49 / 27.04.2021Коментари (4)545
©
"С постъпките и подхода си статуквото, срещу което говори г-н Трифонов е на път да се произведе, и то с активното съдействие на “Има такъв народ", защото отказът от поемане на отговорност означава само едно - с много голяма степен отиваме към предсрочни избори, което няма да позволи демонтаж на модела “Борисов" и най-вероятно ще го върне на бял кон в политиката.“ Това заяви по Нова телевизия зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров.

Той подчерта, че Трифонов трябва да разбере, че политиката не е като шоуто и там няма предварително написани сценарии: "В политиката можеш да бъдеш зависим само от народа, който ти е възложил определени отговорности. Основната задача пред всички партии, които заявяваха себе си като анти-ГЕРБ модел, беше демонтаж на модела "Борисов“. В момента е точно обратното. Не разбирам за какви зависимости говори г-н Трифонов, след като никой не е поставил предварителни условия по-различни от това, за което говориха всички анти-ГЕРБ партии в своята кампания.“, изтъкна социалистът.

Зафиров посочи, че една част от промените, които се предлагат в Изборния кодекс обслужват ДПС. Той даде пример с повсеместното разширяване на избирателните секции в чужбина. "Трябва да бъдем много внимателни в този процес, защото има много неизвестни. Като теглим чертата ще видим, че само една партия може да бъде облагодетелствана от този процес и това е ДПС. В същото време много и разумни наши предложения рискуват да не бъдат приети като активната регистрация. Трябва да е ясно, че без изчистване на мъртвите души в списъците, в голяма степен може да преповторим същите резултати.“, предупреди зам.-председателят на парламентарната група на БСП.

Депутатът от БСП заяви, че когато Слави Трифонов говори за зависимости, трябва сега да излезе и да каже на своите избиратели това ли беше целта му: "И в следващата кампания е добре да обяснят своята програма. Защото програма от "Има такъв народ“ не чухме. Чухме само, че всички са маскари и не стават, но решенията остават в ръцете на други хора, които той ги нарича алчни.“

"Всички партии декларираха, че биха подкрепили кабинет на "Има такъв народ“ и ние го показахме с гласуването си за председател на Народното събрание. В същото време по-голямата част от тези партии декларираха, че не биха подкрепили кабинет на БСП. Ясно е, че ние няма как да търсим взаимодействие с ГЕРБ. Ако мандатът стигне до нас, ние ще се допитаме до нашата партия и тогава ще вземем нашите решения. БСП е партия на 130 години и тя се е съхранила, защото е била силна и е вярвала в решенията на своите колективни органи.“, поясни Атанас Зафиров.

Според Зафиров вероятността за предсрочни парламентарни избори е много голяма. Той подчерта, че това не променя сериозността на положението в държавата - нуждата от актуализация на бюджета, невъзможността да бъде приет Планът за възстановяване и устойчивост, задълбочаваща се здравна и икономическа криза, която почти е станала политическа и е напът да прерасне във финансова, въпреки еквилибристиките на финансовия министър. "На практика хазната е празна. Затова ние говорим, че държавата е напът да бъде хвърлена в хаос. Едва ли хората, които са ни пратили в парламента са ни поставили точно такава задача.“, подчерта социалистът.

Още по темата: общо новини по темата: 2611
11.10.2022 »
08.06.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/436 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А вашата червена кобила ще яде къчове :)
0
 
 
Но не и преди да осигури едни 300-400 секции в Турция за ДПС! На гласувалите за чалгаря честито!
0
 
 
Ами да не забравяме,че този същият Славчо и първия път пак той доведе шофьора на джипката.Всичко е едно голямо шоу.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: