Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Атидже Алиева-Вели: Имаме нужда от ново начало в земеделието
Автор: Екип на Ruse24.bg 16:01 / 24.01.2024Коментари (0)319
©


Разговорите за бъдещето на земеделието в България трябва да започнат. Тъй като освен европейската политика, ние виждаме, че и националната политика, и визия за земеделието, имат нужда от промяна. 

Имаме нужда от едно ново начало в земеделието и в България, и в Европа. Това каза евродепутатът Атидже Алиева-Вели в интервю за Агри.БГ.

“Ако погледнем европейския дебат, който се проведе миналата седмица за състоянието на земеделието, ясно се вижда, че ОСП не може, поне в този си вид, да изпълнява функциите и да постига основните приоритети, които са залегнали в нея. Тук говорим за справедливи доходи за земеделците; за гарантиране на продоволствената сигурност.  

Така че този разговор за мен е изключително важен, за да може ние да формираме нашата национална позиция, която да стане част от европейската”, категорична е Атидже Алиева-Вели.

Но как говорим за бъдещето на земеделието, след като нямаме яснота за бъдещата визия на Европа?

“Да, важно е да водим този разговор сега, за да може нашите визии и стратегии да станат част от европейското предложение. Считам, че трябва да обърнем подхода. Първо, разговорът да се води в дебат и в абсолютно партньорство със земеделската общност в България. Разговорът и предложенията да са основани на научни данни. И накрая той да стане част от европейската политика. 

Прекалено много пъти страдаме от това, че Брюксел налага политика, налага мнение. Смятам, че имаме уникалната възможност в момента да обърнем този подход и да тръгнем от основата към върха, за да може наистина в най-добра степен да са защитени интересите на българските производители”, обясни евродепутатът.

Относно изравняването на плащанията и възможността за отпадане на директните плащания след 2027 г., Атидже Алиева-Вели коментира:

“Смятам, че България има уникалния шанс да предложи начин за финансиране по линия на ЕС, който в най-добра степен да отговори на очакванията и на нуждите на нашите земеделци. Дали това ще бъдат директни плащания, дали ще бъдат плащания по друга форма или премахване на директните плащания, трябва да се реши след задълбочен анализ и много тежки дискусии”, заключи тя.

 

За какво още разговаряхме - гледайте във видеото. 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: По-зелени и умни!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg  







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
Лято 2024
Евроизбори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: