Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
"Аварийно-спасителна дейност" с подразделение в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 17:29 / 22.04.2015Коментари (0)404
© Impact Press Group
Правителството прие промени в устройствените правилници на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и изпълнителните агенции "Морска администрация", "Автомобилна администрация", "Електронни съобщителни мрежи и информационни системи" и "Проучване и поддържане на река Дунав", както и в Наредбата за предоставяне на речни информационни услуги по вътрешните водни пътища на Република България.

Промените са направени във връзка с намаляването на разходи за персонал съгласно Закона за държавния бюджет на Република България за 2015 г. и оптимизиране на функциите и оперативната дейност.

В МТИТС е предвидено дирекция "Информационни технологии и електронно управление" да бъда разделена на две - дирекция "Информационни технологии" и дирекция "Електронно управление", с което ще се постави акцент върху един от основните приоритети на правителството - електронното управление.

С изменението на устройствения правилник на ИА "Морска администрация" ще се постигне децентрализиране на част от дейността и оптимизиране на контрола на трафика и корабите.

Главна дирекция "Аварийно-спасителна дейност" ще бъде преместена от София във Варна с две подразделения - в Бургас и в Русе. Това ще подобри процеса по търсене и спасяване във вътрешните водни пътища и борбата със замърсяването на речната околна среда.

За ИА "Автомобилна администрация" е предвидено намаляване на числеността с 10%, което представлява 58 щатни бройки. Без това намаление не е възможно оптимизирането на разходите за персонал в рамките на бюджета на агенцията.

Предвижда се създаване на нови административни звена и преструктуриране на съществуващи в ИА "ЕСМИС", като се преразпределят функциите между тях поради значително нараснал обем от дейности и задачи. Същевременно се намалява числеността на агенцията с 10% (от 573 щатни бройки на 521 щатни бройки).

Предлаганите промени в ИА "Поддържане и проучване на река Дунав" ще доведат до подобряване и укрепване на административния капацитет, по-висока оперативност и по-ефективно изпълнение на функциите на агенцията при намален числен състав.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: