Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Аверът на Митьо Очите се жалва след фиаското в съда
Автор: Екип Ruse24.bg 11:25 / 09.11.2019Коментари (0)711
©
Бургаският районен съд отхвърли искането за прекратяване на производството за укривателство заради процесуални нарушения и даде ход на делото срещу новоизбрания общинския съветник Бенчо Бенчев. Срещу известния бургазлия са повдигнати три обвинения - за лично укриването на несебърския ъндърграунд бос Димитър Желязков, за държане на необезопасени огнестрелни оръжия и боеприпаси без разрешително.

"Има две наказателни производства в едно дело - едното не е приключило, а другото е внесено с обвинителния акт, в който има дълбоки неясноти", твърдят от защитата, давайки за пример, че даже не става ясно в кой хотел в Истанбул е бил укрит Желязков през август 2018 г., тъй като в града имало четири хотела с името "Рамада".

Преди началото на съдебното заседание Бенчо Бенчев каза, че е невинен и изглеждаше спокоен, но на излизане заяви, че е възмутен от решението на съда да продължи делото: "Невинен съм и ще ме осъдят за нищо, изпълняват някакъв сценарий, това не е право, това е антиправо".

Потвърдена беше и взетата мярка за неотклонение "Парична гаранция“ в размер на 50 000 лв. Съдът остави без уважение молбата на защитата за разрешаване на подсъдимия бизнесмен да напусне пределите на Република България за определен срок - за преглед и консултация в болница в Истанбул.

Както е известно, Бенчев лекува там периодично прогресиращо неврологично заболяване и действително се нуждае от контролни прегледи в специализираното здравно заведение, където се провежда лечението му. Съдът обаче счете искането за неоснователно, защото ставало въпрос за преглед и консултация в държава, която не е членка на ЕС.

Това било свързано и с евентуално отклонение от разрешението на съда, което би удължило разглеждането на делото в неподходящ срок. Бе потвърдена мярката за процесуална принуда "Забрана за напускане на пределите на Република България“. Делото ще продължи с изслушване на свидетели.

Междувременно Бенчев успя да стане отново общински съветник на 27 октомври, като листата на коалицията, която оглавяваше, вкара двама съветници. Плановете да има своя група от петима членове не се сбъдна, но пък резултатът бе достатъчен, за да се види, че бизнесменът има обществена подкрепа да влезе в местната политика за четвърти мандат, съобщава "Флагман".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: