Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
БАБХ е дала предписание за унищожаване на 1220 кг храни през декември
Автор: ИА Фокус 12:23 / 20.01.2023Коментари (0)281
©
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е извършила общо 12 490 планови проверки по официален контрол на обекти за производство, търговия на едро и дребно с храни и заведения за обществено хранене в цялата страна през декември 2022 г., съобщиха от Агенцията.

Според обобщените данни от Областните дирекции по безопасност на храните са съставени 81 акта, 401 предписания и временно са затворени 3 обекта на териториите на ОДБХ Бургас, Сливен и Пловдив.

Възбранени и насочени за унищожаване са общо 1220 кг храни от животински и неживотински произход от предприятия, складове и обекти за търговия на едро и дребно, и заведения за обществено хранене.

През декември, извън плановия официален контрол, инспекторите от "Контрол на храните“ извършиха тематични извънредни проверки във връзка с празниците Никулден, Коледа и Нова година, както и проверки в зимните курорти във връзка с началото на туристическия сезон.

Други извънредни проверки в последния месец на годината бяха извършени на всички млекопреработвателни предприятия, произвеждащи саламурени сирена, обекти за дистрибуция (търговия) на едро и дребно на храни, в т.ч. и заведения за обществено хранене. Целта на тези проверки беше установяване на съответствието на предлаганите и произведени сирена с изискванията на Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти. След 1744 проверки инспекторите са съставили 17 акта за административни нарушения, 26 предписания, 4 разпореждания за спиране от реализация на храни и връщане на доставчиците за отстраняване на несъответствията, както и 1 акт за разпореждане за унищожаване на 216 кг краве сирене в млекопреработвателно предприятие за несъответствие по физикохимични показатели.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: