Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
БЧК удостои вицепрезидента Илияна Йотова със Златен медал за човеколюбие
Автор: Екип Ruse24.bg 19:36 / 31.05.2024Коментари (0)931
©
Българският червен кръст удостои вицепрезидента Илияна Йотова със Златен медал за човеколюбие, съобщиха от Прессекретарията на държавния глава. С това отличие се награждават личности с висок авторитет и особено голям принос за човеколюбиви и благотворителни дела при преодоляване на хуманитарни кризи, както и при системно подпомагане на социално слаби лица. Само трима души са носителите на тази най-висока награда на червенокръстката организация.

"Това високо признание е гордост за мен, но и голяма отговорност да удвоя усилията си и да правя всяка стъпка оттук нататък с още по-голяма амбиция, енергия и съпричастност“, благодари вицепрезидентът за отличието и за съвместната работа с БЧК през годините. "Работим заедно – общи проекти, подкрепа за различни инициативи. Свързва ни и невидимата нишка между хора, които са приятели, подават си ръка, за да преодоляват заедно трудностите“, посочи Йотова.

Вицепрезидентът изтъкна, че БЧК е олицетворение на добротворчеството – "чудесна българска дума, натоварена с много голямо значение, трудно преведима на други езици“. "Във век на високи технологии, изкуствен интелект, напрежение забравяме най-важните човешки качества – добрината и състраданието. А вие, от Българския червен кръст, за разлика от много други, с дейността си връщате смисъла на тези понятия“, заяви Илияна Йотова. Тя подчерта, че при всяка криза БЧК винаги е първи на своя пост, и призова отново за приемане на отлагания години наред Закон за доброволчеството.

"БЧК не е бялата лястовица на Йовков, която "на сто години я се появи веднъж, я не“. БЧК е Йовковата бяла лястовица, синоним на вярата, че винаги когато я потърсим, ще бъде там, че доброто и избавлението винаги идват“, посочи вицепрезидентът.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: