Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
БСП: Необходимо е да се увеличат заплатите, а не натоварването на работниците
Автор: Екип Ruse24.bg 17:26 / 09.12.2020Коментари (1)737
©
БСП е категорично против увеличаване на извънредния труд от 150 на 300 часа, за пореден път стана ясно днес в парламента по време на второто четене на промените в Кодекса на труда. Левицата отново алармира, че с тези поправки работодателите искат да се удвои извънредния труд, за да не наемат повече хора, а тези работници, които имат в момента да работят повече часове. 

"Извънредният труд не означава по-високи заплати. Необходимо е да се увеличат заплатите, а не натоварването на работниците. Откакто Европа привлича работници с добри условия на труд и високи заплати, България прави точно обратното. Резултатът е 2 милиона българи, далеч от своите семейства в търсене на по-добър живот зад граница“, заяви от трибуната депутатът Надя Клисурска.

"Работещите българи се питат дали управляващите правят закони за хора или за роботи“, попита народният представител от "БСП за България“ Виолета Желева.

Тя изнесе тъжна статистика, че на много места в България извънредният труд не се заплаща: "Хората работят по 12 часа, 6 дни в седмицата и не взимат и стотинка повече. Работодателите  масово не спазват закона и не плащат извънреден труд, дори и държавните учреждения“.

Желева даде за пример БДЖ като допълни, че има райони с много голяма безработица и работникът е притиснат да се съгласи да работи допълнително.

"Днес е черен ден за българските работници, защото увеличавате сумираното изчисляване на работното време на 12 месеца, а извънредният труд от 150 на 300 часа. Така битката на големите работодатели за увеличението на извънредния труд ще бъде спечелена от тях“, предупреди Надя Клисурска.

Тя отбеляза, че тези промени ще рефлектират негативно  върху здравето на работниците, както и върху ефективността на работата .

"300 часа извънреден труд в годината! Това означава 9-часов работен ден. Работниците са хора, не роби и затова ние категорично няма да подкрепим тези мракобесни промени“, категорично заяви Клисурска. Тя разкри, че в момента действащите текстове за довършване на започната работа отварят вратичката за безразборното му прилагане.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
НАЛИ ВАШИТЕ ЗАПЛАТИ СИ ГИ УВЕЛИЧИХТЕ,СЕГА ЩЕ СИ ВЗЕМЕТЕ И ОЩЕ ЕДНА ЗАПЛАТА ЗА НОВА ГОДИНА.ГАДОВЕ МРЪСНИ.СВЕЩИ СИ КУПЕТЕ.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: