Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
БСП и Нинова като алтернатива на ГЕРБ и урокът "Гергов"
Автор: Екип Ruse24.bg 22:58 / 09.02.2021Коментари (0)1025
©
Идват избори. Парламентарни. И колкото и ще протеста да имаше предишната година, нещата за първото място пак опират между две партии – ГЕРБ и БСП. Не ти трябват социологически агенции, за да си наясно – другите още са далеч от възможността да се преборят на тези избори с ГЕРБ. За мнозина със сигурност такъв избор не може да има.

Но нека погледнем на него малко повече като букмейкъри – със сметки, а не с емоции. Какво можем да очакваме от Бойко Борисов следва да е пределно ясно. Три мандата вече са достатъчни – умният човек не се спъва два пъти в един и същ камък, да напомня именно заради трите мандата. Но през това време при БСП се случиха промени – и то значими. Няма какво да си кривим душата – Корнелия Нинова показа, че иска да скъса с определени зависимости, от които страдат социалистите.

Зависимости, които се описват с имена като Георги Гергов и Сергей Станишев! Гергов директно излетя от червените редици, а Станишев го няма в кажи-речи най-важния партиен орган – Националния съвет. Там и друг го няма – Михаил Миков. Помните ли го – и председател на Народното събрание беше, когато Станишев водеше БСП на открити прегръдки с ДПС.

Сега Миков подсмърча по телевизионните студия как някога си Гергов какъв бил, като подкрепил едикого си. И не обелва дума какъв е бил, като прави ЦУМгейт, какъв беше с "Дупката" във Варна и 43-те милиона – хич не изглеждаше тази история като опозиционна, каквато партия е БСП спрямо ГЕРБ. Колкото до Станишев – най-добре го каза Георги Свиленски: Кой удари еднолично печата за Делян Пеевски начело на ДАНС?

Заради това такива като Станишев трябва да възможно най-далеч от какъвто и да е публичен пост, но едва ли някой освен Нинова и нейното обкръжение е вярвал, че е възможно. Е, възможно е – всичко е възможно, дори промяна в БСП. Ще кажете – добре де, Нинова колко време е начело на БСП, а чак сега станаха тези неща? Мислите ли, че вкопани в БСП хора като Гергов, като Станишев, като Миков е толкова лесно да бъдат изкоренени?

Години наред те са се окопавали в тази партия, имат си семейни традиции буквално. Създавали са връзки, приятелства, дори зависимости вътре в партията – хора, които да ги подкрепят независимо какво става! За да се преодолеят такива препятствия, трябват и време, и ум. А щом има резултат, явно Нинова е показала акъл – или поне е имала добри съветници и стратези, които да го покажат, което пак си е акъл от нейна страна – управленски акъл.

Всъщност, елиминирането на Гергов и Станишев като фактори в БСП е плюс за Нинова и от чисто практична гледна точка – практичната гледна точка на избирателя. Щом показва стратегически успех при такава трудна задача, защо да не може да покаже подобни успехи и като управляващ, за подобряване на ситуацията в България?

И щом този успех е срещу хора, които бяха емблема на искрена ненавист в периода 2013-2014 година като управленци заради действията и които сега с думи и действия дават опора на сегашното управление (да, Борисов и пред съда опитва да помогне на "колегата Станишев" по собствените му думи, а Станишев пък му върна с жест какъв хубав държавник е), също предизвикало искрена ненавист, тогава защо да не помислим поне дали тя и БСП не са добра алтернатива, още повече, че социалистическата партия е на такова разстояние от ГЕРБ в момента при всички социологически проучвания, че реалистично единствена може да излезе пред партията на Борисов?

Умният човек така прави – два пъти крои, веднъж реже. Така че претеглете, мислете, изберете кой ще подкрепите в крайна сметка. Стопроцентови гаранции за нищо няма, въпросът е поне да опитаме да уцелим тази алтернатива, която може да почне работи. Интересувайте се, търсете я! Защото сто процента е ясно, че България не може повече да продължава по досегашния начин!

* Материалът е на Ивайло Ачев и е публикуван в сайта actualno.com

Още по темата: общо новини по темата: 2611
11.10.2022 »
08.06.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/436 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: