Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Банковият обирджия от Сливен поиска свобода заради жена и любов
Автор: Екип Ruse24.bg 08:34 / 03.05.2019Коментари (0)918
© БГНЕС
Администрацията от затворническото общежитие в Кремиковци е против предсрочното освобождаване на Стефан Стефанов, който преди 8 години опита да обере банков клон на "Инвестбанк“ в Сливен, похити служители и простреля охранител, предаде лекс.бг.

Стефанов поиска от съда да бъде освободен, след като е изтърпял повече от половината от наложеното му наказание от 15 години затвор. Преди днешното съдебно заседание той каза, че съжалява за стореното, но смята, че вече се е поправил и е имал достатъчно време да осъзнае грешката си.

Стефанов каза, че има приятелка, която го чака и се надява да бъде освободен предсрочно и да заживее с нея. От 6 месеца той е преместен в затворническото общежитие в Кремиковци, където работи на вътрешен обект и каза, че нямал наложени наказания. Според становището на затворническата администрация обаче, поправителният процес при него не е завършен и е рано да бъде освободен.

От своя страна, прокуратурата поиска да бъде представена справка от пробационен служител, който трябва да каже дали при евентуално предсрочно освобождаване на затворника, трябва да му бъдат наложени пробационни мерки за оставащия период от присъдата. Стефанов пък каза, че преди около две седмици по свое желание се е срещнал с психолог, разговаряли 2-3 часа и той нямал забележки.

Съдът отложи делото за 10 май, за да бъде представена справката от пробационен служител, както и доклад от психолога, който е говорил със затворника. Стефанов беше окончателно осъден на 15 години затвор през 2014 г. От наказанието му обаче се приспада времето, през което е бил задържан, а с работата си в затвора той допълнително съкращава срока на наказанието.

На 23 март 2011 г. той направи опит да обере банковия клон в центъра на Сливен, като простреля охранителя Станчо Станев и взе шестима служители в банката за заложници. Последваха повече от 18 часа преговори с психолози от МВР, след които той освободи заложниците и се предаде. След това Стефанов призна, че планирал обира 6 месеца, но нещата се объркали. Той каза, че имал и съучастници, които да му помогнат при бягството, но отказа да ги назове. За охранителя пък обясни, че не спазил заповедта му да легне на земята и затова искал да го рани само в ръката, но го уцелил в рамото.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: