Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Баровци плащат хиляди за заглушители на дронове
Автор: Екип Ruse24.bg 10:32 / 15.05.2015Коментари (1)382
© Ruse24.bg
Баровци броят по 2-3 хилядарки, за да се сдобият с устройство за блокиране на дронове. Малките летателни апарати, които се оказаха идеални за шпионско заснемане на скритите зад дебели зидове тузарски палати, се посрещнаха на нож от всички, които не желаят натрапници в личното им пространство. 

В интернет вече се появиха и търговци, които продават антидронови заглушители. Цената на така ценните джаджи тръгва от 1000 лв. нагоре, но тя въобще не е пречка за богаташите, които не желаят имотите им да бъдат снимани и разглеждани от птичи поглед.

Принципът на действие на устройството е като на заглушителите на мобилните телефони и радиостанциите, които отдавна се предлагат в интернет. Антидронът се включва на радиочестотата, на която работи дронът, и го заглушава, като по този начин прекъсва връзката между летателния апарат и дистанционното за управление от земята. Така дронът става безпомощен и пада на земята, пише "Монитор".

Диапазонът на обхвата е различен, от 40-50 м. до 2 км. В зависимост от този диапазон е и цената на устройствата, която може да достигне до няколко хиляди лева. Най-търсените заглушители са с периметър на действие до половин километър и струват 1000 лева.

Един от първите изобретатели на антидронове е търновецът инж. Йордан Йорданов. Той е уникален с това, че освен заглушители на безпилотни летателни устройства, прави и устройство, което блокира защитата на самите заглушители. 

Така боляринът може да бъде в полза както на онези, които не желаят дроновете да снимат отвисоко имотите им, така и на тези, които искат да го правят.

Първите десетина клиенти на инж. Йорданов са бизнесмени със скъпи недвижими имоти предимно в тузарското селище Арбанаси. Засега няма проявен интерес към антидроновете от страна на местни кметове и депутати.

Новите андронове, оказва се, не са чисто българско изобретение. През есента на 2014 г. в Института по информационни технологии на Русия беше разработено устройството "AntiDron", предназначено за защита на периметър от незащитен достъп до него на безпилотни летателни апарати. Подобни устройства има и в страните от Европейския съюз, като цената им там тръгва от 500 евро нагоре.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.05.2015 г.
+1
 
 
И без да ги снимат ги знаем .на всеки ще му дойде времето за разплата
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: