Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Баровските номера на КАТ свършиха
Автор: Екип Ruse24.bg 12:58 / 24.10.2010Коментари (0)469
Баровските номера на КАТ с повтарящи се цифри свършиха. За 4 еднакви числа в табелата на колата вече трябва да се чака 3-4 месеца, съобщиха служители от столичната "Пътна полиция".

"Доскоро имахме 76 щастливи номера, които чакаха своите собственици. Обикновено винаги оставаха неизползвани от предходни години. Сега обаче всичко свърши, въпреки че е криза", коментираха от КАТ. От продажбата им в София за година влизат над 100 000 лева в бюджета. Най-търсени са табели с четири тройки или четири деветки. Шофьорите смятали, че това са числа, които им носят късмет, и настоявали за тях.

Футболните запалянковци пък задължително искали да си сложат на колата годината на основаване на футболните клубове Левски и ЦСКА. Поради тази причина сериите 1914 и 1948 се изчерпват за ден-два. За тях се плаща 50 лева, защото са водят номер по избор. Също толкова е таксата за огледален номер от типа 4455 или 0001. Не били рядкост и шофьори, които преди да отидат да регистрират автомобила си, посещават различни врачки. Те им казвала числата, които щели да им носят късмет в живота, след което водачите искали точно тях. Други шофьори пък търсели нумеролози, които им казвали кои числа задължително трябва да ги няма в табелката на колата. Имало и такива собственици на возила, които си плащали такса за номер по избор, в който искали да няма нито една повтаряща се цифра.

"Като дойдете при нас за регистрация, на електронното табло сутрин се изписват минимум 10 по-хубави номера, които сме пуснали за деня. Ако ви харесат, ги вземате", обясниха процедурата от КАТ. При положение че искате обаче 4 еднакви цифри, за които се плаща 1000 лв., трябва да се заредите с голямо търпение. Причината е, че в серия от 10 000 табелки, т.нар. щастливи са едва 9. За получаване на един от деветте водачът подава молба и когато номерът пристигне, от КАТ пращат писмо на собственика на автомобила да дойде да си го вземе.

"Засилен интерес има и към шестте повтарящи се цифри, за които се плаща държавна такса в размер на 7000 лв.", обявиха от КАТ. В повечето случаи такива номера красят джипове от марките "Порше", "Мерцедес" или БМВ, както и спортните лимузини.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Изграждане на Национална детска болница в София
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: