Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бащата и детето от смачкания на прелез автомобил са с опасност за живота
Автор: Екип Ruse24.bg 11:06 / 03.04.2016Коментари (0)690
©
Тримата, пострадали при катастрофата на жп прелез снощи край Благоевград, са транспортирани за "Пирогов", тежко е състоянието на бащата - водач на автомобила и на детенцето, което е на година и 9 месеца, съобщи БГНЕС.

Снощи към 19.10 часа бързият влак Кулата - София блъсна лек автомобил "Ситроен Ксара" на жп прелеза край село Бело поле. Прелезът е със светлинна и звукова сигнализация, но няма бариера.

Това бе поредният сблъсък между влак и МПС за последните две години - повечето товарни, ударени са и два леки автомобила. Тук бе прегазен от влака и пешеходец.

След снощния инцидент най-тежко е състоянието на 43-годишния водач на "Ситроен"-а Димитър С., който е с тежка политравма, с множество фрактури, включително и на черепа. Той е интубиран, с опасност за живота е. Автомобилът със семейството се движил от село Бело поле към Българчево.

При пресичането на прелеза, влакът тръгнал от гара Благоевград за Дупница и София, удря "Ситроен"-а в лявата част откъм водача, влачи го по релсите, завърта го и го изхвърля в ляво от релсовия път в таблото, захранващо и управляващо сигнализацията на прелеза. Водачът на лекия автомобил е имал видимост от над 400 метра към идващия му отляво влак.

Съпругата му не помни какво е станало, водачът пък е бил неконтактен, изваден бе от смачкания "Ситроен" 20 минути след неравностойния сблъсък. Три линейки извозиха пострадалите, на мястото на инцидента пристигнаха и две пожарни.

Момиченцето на година и 9 месеца е извадено от автомобила заедно с детското столче, то е с контузия на мозъка. 43-годишната му майка Адриана е с фрактури на ръката, ребра и седалищен прешлен.

След направените им изследвания и тримата късно снощи са транспортирани за УМБАЛСМ "Пирогов".

За машиниста, управлявал бързия влак, това е втори инцидент на този прелез. Самият той каза, че тук блъска втори автомобил и питаше за къде води този злополучен път. Той свързва село Бело поле със селата Бучино, Българчево и Зелен дол.

Поредният инцидент тук налага поставянето на бариера, тай като светлинната и звукова сигнализация не са в състояние да спрат безразсъдните водачи. 

Другият проблем е, че пътят пресича релсовия път под остър ъгъл, а ако се идва от базата на Агромах в посока Бело поле, няма видимост, тъй като има изкачване.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: