Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Безсрочен символичен протест заради агресията към спешните медици
Автор: Екип Ruse24.bg 10:27 / 30.06.2014Коментари (0)238
© Ruse24.bg
Асоциацията на работещите в спешната помощ обявява безсрочен символичен протест. Това съобщи Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в Спешна помощ. Причината е ескалиращата агресия спрямо медиците в Спешна помощ.

Д-р Кателиева посочи примери от последните дни за извършени действия за саморазправа. "В информационен сайт бяхме наречени "убийци в бели престилки", на следващия ден беше отнето предимство на Спешен автомобил, при специален режим, при което стана катастрофа и пострада тежко 15-годишно момиче, пациент, превозвано в колата. Пострада и шофьорът на екипа. На следващата вечер беше пребит наш колега", посочи д-р Кателиева.

Тя посочи, че това са част от причините, поради които медиците обявяват символичен протест. Медикът подчерта, че действията на работещите в Спешна помощ не целят да се дестабилизира Националната система за Спешна помощ, а единствено цели да се гарантира сигурността на екипите и пациентите. От Асоциацията настояват за паник бутони във всички мобилни и стационарни екипи на Спешна помощ. Медиците настояват да се предприемат мерки срещу всички, посегнали срещу лекари. От Асоциацията настояват СЕМ да се сезира спрямо Агенцията, нарекла лекарите "убийци в бели престилки".

Д-р Десислава Кателиева подчерта, че спешните пациенти няма да пострадат от техните символични действия. "Не може да се продължава по този начин, защото при всички случаи на агресия спрямо екипите ни, страдат и пациентите ни. Човек, на който е приложено насилие, няма как да бъде адекватен като медик", каза д-р Кателиева и допълни, че исканията са за предприемане на реални мерки и наказания на виновниците, както и мерки за сигурност на медицинските екипи от Спешна помощ.

Върху санитарните автомобили ще бъдат поставени ленти с надпис "Спрете саморазправата с нас". При следващи прояви на саморазправа спешните екипи са готови да преминат към гражданско неподчинение в извънработно време.

Източник: Радио "Фокус"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: