Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Безсънна нощ за клиент на банка след блокирана дебитна карта
Автор: Георги Кирилов 15:46 / 16.03.2022Коментари (2)481
©
Читател на Sofia24.bg се свърза с нашата редакция, за да сподели какво му се е случило преди няколко дни. Ето какво разказа той: "Имам безконтактна дебитна карта към "Алианц Банк България". Преди няколко дни, в рамките на 6 минути получих 6 есемеса от името на банката. В тях пишеше: "Възстановени 2 лева и отмяна на авторизация". Съответно според получените съобщения се промени и сумата с два лева повече. В последните два есемеса със същото съдържание обаче изведнъж се оказа, че сумата е с пет лева по-малко."

Нашият читател споделя, че към този момент не е имал онлайн банкиране и въобще не е разбрал какво се случва. Изненадата била още по-неприятна, когато научил по-късно в магазина, че не може да плати с картата нещата, които е решил да закупи. Оказало се, че картата е блокирана. Човекът не е спал цяла нощ от притеснение. На следващия ден той посещава клон на банката, където разбира, че картата не е блокирана от "Алианц Банк България" и че не са му изпращани съобщения от банката, но сметката му наистина е намаляла с пет лева. Опитва се на място да изтегли пари от банкомата на банката, но е невъзможно това да се случи, картата просто е блокирана.

Поредната стъпка в сагата е деактивирането на картата и включване на онлайн банкиране. Пари пък човекът е изтеглил на касата в банката, защото новата дебитна карта ще е на разположение на притежателя си след  3-4 работни дни. Съответно пред банката човекът обжалва въпросната сума от 5 лева, защото се оказва, че е хакнат. Въпросните пари ужким били платени чрез ПОС чужбина на APPLE.COM/BILL. 

Ето какво още разказва нашият читател: "С тази карта съм плащал чрез ПОС само на територията на България, нито съм бил в чужбина, нито съм плащал онлайн покупки с тази карта, нито пък съм я давал на свои близки". 

След няколко дни сумата от пет лева е възстановена от банката след направената проверка. Оказва се обаче, че има и други клиенти на "Алианц Банк България", които са имали същия проблем, като някои от тях са били "ужилени" с по-големи суми.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нашето семейство също стана обект на злоупотреба.Синът ми е 10 клас ,издадохме му карта в ДСК Банк ,по която да му бъде превеждана стипендията от училище.Картата е издадена 04.2020 годино.До този момент нямаше онлайн банкиране,защото искахме паричките да се натрупат и след завършване на училище да ги използва по най-добрият начин.Картата беше съхранявана в мен като родител. Оказва се,че по справка два весеца след отваряне на сметката и издаване на картата /от 06.2020/ са започнали тегления от различни места и така 2 години ,докато ние направихме справка на 08.02.22 г.Тегленията са Пос NLD Internet G2A com,IRL Dublin Google Payment и мн.др.. Подаден е сигнал в банката за оспорване на сумите ,но служители се опитаха да ме убедят ,че синът най-вероятно си е плащал игри ,дащото такъв бил случаят с др.момче.Само,че ..картата е била на съхранение в мен 2 години,така че сравнението е излишно . СЕГА чакаме решение ..което щяло да излезне след 90 дни.Не изключвам по собствено усмотрение да преценят,че той е "играл" игри и е плащал .. Сумите изтеглени за 2 години са около 460 лв .А,допълнително ни таксуваха 5 лв за преиздаване на нова карта,което не е правилно!Ние каква вина имаме,че банките не могат да опазят средствата на своите клиенти.Искам да допълня,че преди време Аз също станах обект на злоупотреба ,само че съм ОББ банка.След не повече от 1 сесец сумите ми бяха възстановени.Подобни тегления от подобни места имаше и при мен.На мой приятел от Алианц -също.Това ме навежда на мисълта,че това е една и съща кибер престъпна група,и банките ни ,не могат да се справят с тях. Ако нашето семейство не получи сумите ,изтеглени неправомерно ще си търсим правата!
0
 
 
Решението е много просто! Всяка банка трябва да си има буферен център за транзакции и там да работят яки хакерчета, които да ритат външните навлеци! Онлайн банкирането е добро решение донякъде!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: