Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Битката за главния пост в БНТ е в разгара си
Автор: Екип Ruse24.bg 14:26 / 15.06.2022Коментари (0)369
©
Всички 8 кандидати за генерален директор на Българската национална телевизия (БНТ) продължават в надпреварата за поста. След кандидатстването по документи в края на юни предстои изслушване на управленските концепции на кандидатите.

Изискано е от двама от кандидатите - Сашо Диков и доц. Светлана Божилова, да представят допълнителни документи. Диков е представил данни за трудовия си стаж, а Божилова нова концепция, в която са коригирани несъответствия. В крайна сметка СЕМ даде "зелена светлина" и Светлана Божилова продължи надпреварата си със старата концепция, съобщава Mediapool.

Сред осемте кандидати са Емил Кошлуков, Венелин Петков и Сашо Диков. Наред с тях документи подадоха още Ирина Величкова, Василена Матакиева, Красимир Ангелов, Сашо Йовков и преподавателката по тв журналистика Светлана Божилова.

За това, че настоящият шеф на БНТ Емил Кошлуков ще участва и в новия конкурс, се разбра буквално дни преди старта на надпреварата. Бившият шеф на новините в бТВ Венелин Петков също очаквано подаде документи.

Кандидатурата на Сашо Диков също не е изненада, защото той последователно подава документи за шеф на БНТ в последните няколко конкурса за генерален директор. В момента той е водещ на предаване в "Евроком". Спортният журналист Сашо Йовков също от години участва в конкурсите за директор на националната телевизия.

Сега спортната журналистка Василена Матакиева, която е в управителния съвет на БНТ, също се пуска в надпреварата за директор.

Красимир Ангелов в момента ръководи Радио Кърджали към БНР, а преди това е бил дългогодишен кореспондент на БНТ в града.

Последният кандидат за шеф на БНТ е Ирина Величкова, която е дългогодишен юрист и един от основателите на "Филмаутор". Специализира режисура на игрално кино в НАТФИЗ при проф. Дочо Боджаков (2018). Дълги години е главен юрист на БНТ.

Сегашният мандат на Кошлуков изтича на 5 юли.

СЕМ ще изслуша концепциите на допуснатите кандидати на 27 и 28 юни. На 29 юни членовете на медийния регулатор ще гласуват. Генералният диркетор може да бъде избран с обикновено мнозинство – т.е. с гласовете на трима от общо петимата членове на медийния съвет.

По-рано през май съставът на СЕМ беше обновен и в момента няма членове с изтичащ мандат – попълнени са и двете места от президентската квота, както и трите от парламентарната. Соня Момчилова и бившата журналистка от бТВ Габриела Наплатанова са назначени от президента Румен Радев, а останалите членове са издигнатата от "Продължаваме промяната" Симона Велева, предложената от "Демократична България" Пролет Велкова, както и издигнатата от ГЕРБ през 2019 година Галина Георгиева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: