Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бивш изпълнителен директор на БДЖ пое ръководството на музикантите
Автор: Екип Ruse24.bg 13:56 / 02.09.2022Коментари (0)530
©
Бивш изпълнителен директор на БДЖ пое ръководството на ПРОФОН, което се грижи за авторските и сродните права на музикантите и продуцентите на музика, съобщиха от дружеството. Той смени досегашния шеф София Щерева по решение на Управителния съвет.

Владимир Владимиров е назначен за председател на Съвета на директорите на железниците през октомври 2009 г. През 2013 и 2017 г. е освобождаван от длъжност от служебните правителства на Марин Райков и Огнян Герджиков, но после пак връщан на поста, където остава до 2018 г. Пъстрата му професионална биография включва още ръководни позиции в Монбат Груп, София Комерс Заложни Къщи АД, Food-Yard Holding JSC, TAHAL Group, Кълвача АД и други. Има докторска степен по Бизнес администрация, придобита в Дърам Бизнес Скуул (Великобритания), магистърска степен по Бизнес администрация, придобита в Университета на Южна Каролина (САЩ) и Виенския университет (Австрия), както и магистърска степен по Международен бизнес и Финансов мениджмънт, придобита в УНСС, пише "Сега".

"Приветстваме присъединяването на опитен и успешен мениджър като Владимир към екипа на ПРОФОН. Надяваме се задълбочените му познания в областта на управлението да допринесат за позитивното развитие на дружеството и средата за създаване и реализиране на музика в България“, коментира Председателят на УС на ПРОФОН Саня Армутлиева.

Самият Владимиров описа отношениeто си към музиката ясно още в първото си изявление след назначението - "продукт като всички други на пазара". 

"Управлението на тази ключова за творческия сектор организация е голямо предизвикателство, защото музикалният бизнес ще играе все по-важна роля в икономиката на страната ни. Музиката е ключов елемент за много други индустрии и подпомага техния успех – медии, туризъм, продажби на дребно, реклама, ресторантьорство и т.н. За да се създава музика обаче, са необходими сериозни ресурси и творчески усилия и те трябва да бъдат овъзмездявани. Ще продължим да си сътрудничим с ползвателите, за да ги убедим, че музиката е продукт като всички останали на пазара", каза той.

Дейността на ПРОФОН се изразява в колективно управление на правата на продуцентите на звукозаписи и музикални видеозаписи, както и на творческите продукти на артистите-изпълнители. "Екипът ни администрира правата на произведения от българския и световен репертоар. Това означава, че за да имате легален достъп до всички хитове, които клиентите на вашия клуб, кафене или хотел биха искали да чуят, трябва да имате сключен договор с ПРОФОН", определят се самите те.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мартенски музикални дни 2024
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
Строежът на АМ "Хемус"
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: