Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бивш шеф на КАТ: Мобилните камери са напълно законни
Автор: Екип Ruse24.bg 16:40 / 31.03.2014Коментари (3)1432
©
"Няма дума, буква или препинателен знак, който да казва, че мобилните камери на пътя са незаконни. Решението на ВАС гласи, че мобилните камери не могат да издават електронен фиш. Надявам се депутатът да се извини официално", обяви в студиото на "Здравей, България" Алекси Стратиев - бивш началник на "Пътна полиция".

Поводът за изказването му бе гостуването на Явор Куюмджиев миналата седмица в сутрешния блок на Нова телевизия, при което той оправда нарушението на пътя, направено от него, с думите, че мобилната камера, която го е снимала, е незаконна. Стратиев обясни, че видеото от мобилните камери е доказателство в съдебната зала.

"Чувствам се страшно обидена от думите на депутата Явор Куюмджиев. Неговите думи бяха: "Бързах за работа. Имах важно заседание. Имаше ли знак, нямаше ли, това ще го решим в съда". Дори с лека ръка той се обърна и каза, че знака не го е видял. Аз страдам, както и много други майки като мен, заради това елементарно отношение на пътя", заяви пред камерата на Нова телевизия Мария Димитрова, майка на 12-годишната Валя, която бе убита на пешеходна пътека.

"Аз чакам точно от тях, от законотворците, чакам защита, някой да защити нашите идеи и когато чух неговите приказки, които са толкова елементарни, тогава каква справедливост чакам аз. Питам се служителите на КАТ да не са банда без команда, че слагат нещо нелегално в колата и тръгват да правят актове? В крайна сметка кое е позволеното? По думите на депутата миналата седмица в публичното пространство в крайна сметка се чува: "Карайте, няма кой да ви хване, защото камерите са незаконни!", допълни Мария Димитрова.

"В цялата страна има 20 стационарни камери и 135 мобилни, които издават електронен фиш, който ни изпращат по пощата. Върховният съд отмени електронния фиш. Но процедурата да те снимат и да те поканят, за да ти връчат фиша, остана. Прави се видеоклип и той се показва и в съда", заяви от свая страна Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

И двамата бяха категорични, че мобилните камери могат да установят нарушение на пътя. По думите на Стратиев от финансова гледна точка покупката на една мобилна камера за една година се изплаща 5-6 пъти.

"Докато има такива депутати като този господин, да казва, че не е видял знака, не зная как ще накараме обикновените хора да спазват правилата за движение по пътищата", заключи Мария Димитрова - майка на прегазената Валя.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Balin
премахни филтъра

+2
 
 
Много ми е интересна тая яростна защита от страна на милиционерите?Такъв плач,такова тръшкане.Явно далаверата е огромна.Тъпанари,първо да си оправят системата,второ да си ограмотят милиционерите,трето да си намалят чантаджиите с 50% и да не ми пращят електронен фиш от мобилна камера за превишена скорост от 0,72 км,при ограничение 0,72 км.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: