Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бивши министри направиха на пух и прах идеята за пръстовите отпечатъци
Автор: Екип Ruse24.bg 11:18 / 07.10.2015Коментари (6)597
©
Бивши здравни министри подложиха на жестока критика последната идея на министър Петър Москов в болниците и аптеките да бъде въведен персонален пръстов идентификатор. Всеки здравноосигурен пациент ще има такъв и само така ще може да докаже своето присъствие в определена болница.

В сутрешния блок на ТV7 бившият министър на здравеопазването д-р Мими Виткова заяви, че това е най-екзотичната идея на д-р Москов. 

"Не можем да смятаме, че всички са престъпници. Държавата се е отказала от всякакъв ефективен контрол. Това са екзотични идеи, които с нищо няма да подобрят контрола върху системата. Любопитна съм да видя в коя европейска държава се прави това. Този министър си прави това, което му хрумне", отсече тя.

"С пръстовия отпечатък ли ще спрем изписването на скъпи лекарства? Министър Москов не се интересува какви затруднения ще създаде на пациентите", каза още д-р Виткова.

На същото мнение бе й д-р Илко Семерджиев. Той посочи, че ще през април тази година точно д-р Москов е въвел т.нар. идентификация на пациентите чрез лична карта. 

"Бяха похарчени 24 млн. лв., но мярката не сработи. Шест месеца по-късно се предлага нова мярка, която ще ни направи едни единици от държавата на Оруел. Това е изключително опасна идея. Ще се направят едни досиета, с които дори и Държавна сигурност не е разполагала", подчерта Семерджиев. 

Той добави, че предложението на здравния министър е изненадало всички, дори управляващото мнозинство.

"Вчера нямаше депутат, който да каже, че това е обсъдено. Това са хрумвания на министър Москов. Това е смешно предложение, което ще има негативни последици върху системата и пациентите", посочи той. 

Според него проблемите в здравната система трябва да се решават чрез проверка на конкретните казуси и взимане на решение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 07.10.2015 г.
+2
 
 
Беше съсипана една чудесна здравна система,лекарите(повечето)измениха манталитета си и съответно не ги уважават вече,дано нещата се оправят.
+4
 
 
Ето ги.. те дори сочат с пръст към себе си с тези изказвания. Ние сме хората които с действия и бездействия докарахме до тук системата. А сега плюят върху човека за труда му да вкара ред. Отчаяните времена искат отчаяни мерки мили другари. Вие сте за затвор, дори само за наглостта си след 2 мандата на бездействие и кражби и работа срещу живота на пациентите!!! Ах кога ще почне да функионира съда да ви видя зад решетиките за дълго-дълго време. Естествено че до там я докарате с пръстови отпечатъци за крадливите доктори, пациенти и мангусти. Всички ние които не крадем и не смеем да влезем в болница плащаме. Е не желаем вече да ВИ плащаме, браво господин Министър.
+1
 
 
Как ще си вземат лекарствата хилядите неподвижни и трудноподвижни хора?
+4
 
 
Няма какво да скачат върху идеята-те са си напълнили гушките за поколения наред,а българския пациент кучета го яли!Отчаяното състояние, в каквото е българското здравеоазване налага отчаяни мерки.Защото на мен лично ми е омръзнало да се моля за направления, а разно мои познати без един лев внесени осигуровки да се " лекуват " по 10 дни в болници
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
План за възстановяване и устойчивост на България
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Kатастрофи Великотърновско
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: