Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бижутата са сред най-търсените подаръци за Свети Валентин
Автор: Екип Ruse24.bg 13:01 / 07.02.2023Коментари (0)358
©
Бижутата са сред най-предпочитаните подаръци, които избират мъжете за своите половинки по случай предстоящия 14-ти февруари, предаде репортер на "Фокус“. Седмица преди Деня на влюбените, пазарите и площадите на Казанлък и Стара Загора са пълни с цветя и балони под формата на сърца. Цените на балоните варират от 6 до 15 лева в зависимост от големината и това дали са с хелий или не. Розите миналата година се търгуваха на цена от 5 лв. за брой, а сега са между 6 и 8 лв. Един средно голям букет варира между 25 и 40 лв., а големите букети могат да достигнат и цена от 100 лева и повече, в зависимост от аранжировката и вида на цветята.

Подавачите на цветя и бижута твърдят, че цените сравнено с миналата година, са доста завишени и обясняват това с нарастващата инфлация и поскъпването на всички стоки и услуги.

Цената на грам злато проба 585 в Казанлък е около 90 лева, а на проба 925 бижутерско сребро – около 4 лева. Търговците в бижутерийните магазини споделят, че обикновено около Свети Валентин и 8-ми март най-търсени са годежните пръстени и колиетата.

Освен по-скъп подарък като парфюм или часовник, за да украсят помещението, избрано за повода, много дами избират по-бюджетни неща, които могат да закупят в масовата магазинна мрежа. Например такива под формата на сърца - чинийки, купички, форми за торта или мъфини, възглавнички и плюшени играчки. Те могат да бъдат намерени за под 10 лева.

Прави впечатление, че хората стават все по-смели през годините и започват да залагат и на по-нетрадиционни подаръци като например скокове с парашут, бънджи, полет с парапланер, делтапланер и панорамен полет. Други, обаче, си остават традиционалисти и залагат на спа почивки, вечеря в луксозен ресторант или просто шоколад с хубаво вино.

Има и такива, които избират да отбележат другия празник на 14 февруари, а именно Трифон Зарезан. Повечето се обединяват около твърдението, че всеки ден трябва да се празнуват както любовта, така и виното.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: