Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бизнесът иска данъчна амнистия като мярка срещу кризата
Автор: Екип Ruse24.bg 17:24 / 22.04.2010Коментари (1)684
© Ruse24.bg
Бизнесът предлага данъчна амнистия като мярка за излизането от финансовата и икономическа криза. Това стана ясно на извънредно заседание на Консултативния съвет към НАП, което се проведе вчера. В съвета участват най-големите работодателски и браншови организации в България. В извънредното заседание взеха участие и представители на бизнеса, работещи в строителството, туризма, енергетиката, търговията с автомобили, застрахователния бизнес, хазарта, веригите хипермаркети или общо около 50 представители на най-значимите за икономиката на България отрасли. На срещата присъстваха и вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков и изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

Освен данъчната амнистия за недекларираните доходи от законен бизнес, представителите на различните браншове предложиха да се въведе облагане с данък при източника за всички трансфери към офшорни зони. Тази мярка вече е дала положителни финансови резултати във Франция и Испания, където съществува 25% данък за преводи към офшорни зони. Въвеждането на такъв данък ще изсветли икономиката, смятат бизнесмените.

Целта на разширения формат на среща бе да се очертаят финансовите параметри на кризата и проблемите пред бизнеса в България. Участниците в Консултативния съвет обсъдиха и тенденциите в приходите в бюджета. Беше постигната договореност до 5 май браншовите организации да подготвят прогнозни данни за приходите си до края на годината, респективно за данъчните и осигурителни задължения, който очакват да възникнат. На следваща среща тези параметри ще бъдат обсъдени отново, стана ясно още на срещата.

От НАП представиха статистическа информация за постъпленията в бюджета за първите 3 месеца. Приходите, събирани от агенцията, са намалели с 843 млн. лв. в сравнение с първото тримесечие на 2009 г. 115 000 нови безработни са се появили на пазара на труда за същия период, сочат още данните на НАП. Най-засегнатите от кризата отрасли са строителството, туризмът и добивната промишленост, казаха още данъчните експерти. Повече информация и данни можете да намерите в прикачените към това съобщение файлове. Според финансовия министър и преобладаващата част от бизнеса, вече се забелязват първи признаци на съживяване на икономиката. Техните прогнози са, че в средата на годината спадът ще спре, а след това ръстът на стопанството ще започне да дава и резултати за фиска.

Участниците в извънредното заседание на консултативния съвет високо оцениха готовността на финансовото министерство и НАП да обсъжда важните въпроси с бизнеса и препоръчаха подобни срещи да се провеждат всеки месец, като освен това на тях да бъдат предварително обсъждани и всички идеи за промени в данъчното облагане.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
КАКВА ДАНЪЧНА АМНИСТИЯ-А КОЛКО ЛЪСКАВИ ВОЗИЛА И ИМОТИ И ХОТЕЛИ ИМАТ,ЗНАЧИ ПАН ЗА КОКОШКА-НЯМА ПРОШКА ,А ЗА НЯКОИ СИ -ИМА ДАНЪЧНА АМНИСТИЯ-ЗАТВОР ЗА ТЯХ,ГОГАТО СЕ ГУШАТ Е ДОБРЕ ,НАЛИ
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Катастрофи в София
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: