Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бизнесът излиза на протест срещу цената на тока
Автор: Екип Ruse24.bg 15:05 / 27.07.2015Коментари (0)1024
©
Протест на четирите работодателски организации срещу цената на тока ще се проведе на 29-ти юли от 11.00 часа в София. Сборният пункт за проявата е пространството между сградите на Министерския съвет и на президентството

"Българският бизнес не може и не иска да поеме високия разход в цената на електроенергията, като резултат от решението на КЕВР за увеличаване на добавките "Задължения към обществото". Не искаме да спираме производства, да губим своята конкурентоспособност, която сме постигнали в резултат на

огромни инвестиции и тежък труд. Затова сме готови на протести и защита на нашите интереси. Това са интересите на българската индустрия, на цялата икономика на България без оглед на размера на предприятията. Не приемаме предложените нови цени за "задължения към обществото", защото те ще доведат до загуби за българското общество!",заявяват позиция в обща декларация организациите АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ.

Протестиращите са срещу "узаконения грабеж, кражбите и безхаберието в енергетиката и в подкрепа на дълбока реформа в сектора от страна на правителството."

От организациите алармират, че увеличението на цената на електроенергията за предприятията крие риск за увеличаване на цените на всички стоки и услуги.

"Усилията на четирите национално представителни работодателски организации до момента не доведоха до желаните резултати. Поетите ангажименти от различни институции в страната не бяха спазени.Работодателите се обявяват категорично против планираното поскъпване на цената на електроенергията!", се казва в призива за протест.

Проявата ще протече с точно определен маршрут: бул. Княз Александър Дондуков до сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране, където ще има престой около 20 минути, след това пешеходен преход по бул. Княз Александър Дондуков до ул. Г. С. Раковски, по ул. Г. С. Раковски до бул. Цар Освободител, по бул. Цар Освободител до сградата на Народно събрание. След престой пред сградата на Народно събрание с планирано времетраене около 30 минути шествието ще се върне до сборния пункт по същия маршрут - на северозапад по бул. Цар Освободител до ул. Г. С. Раковски, по ул. Г. С. Раковски до бул. Княз Александър Дондуков и по бул. Княз Александър Дондуков до сборния пункт.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: