Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Благоев: 14 души изгоряха като факли, а Йотова искаше първо да пуснем как Виденов играе хоро
Автор: Екип Ruse24.bg 11:54 / 12.08.2021Коментари (0)539
©
Журналистът Горан Благоев с публикация във фейсбук относно трагедията, случила се преди 26 години, при която мистериозно загинаха 14 военнослужещи. Тогава премиер е бил Жан Виденов. Според Благоев Илияна Йотова, шеф на новините на БНТ, е наложила цензура при отразяването на този случай.

На днешния ден преди 26 години в нощта на 10 срещу 11-ти август на Околовръстния път край жк "Люлин" в София при неизяснени обстоятелства загинаха 14 военнослужещи - един офицер и 13 войничета. Изгоряха като факли... Новината се разнесе на 11-ти по обед, беше събота.

Така се случи, че бях дежурен репортер в новините и тъй като нямаше кой друг да отиде, изпратиха мен. Това беше един от най-тягостните, тежки, тъжни, подтискащи репортажи, които съм правил. Но още по-тягостно ми стана, когато се върнах в БНТ и шефката на новините отреди на този репортаж вместо полагаемото му се първо място в централната емисия, до бъде на 10-то място с продължителност от 40 секунди!!! Цинизъм, кощунство, истински пример за потъпкване свободата на словото...???

Същата тази шефка разпореди централната емисия "По света и у нас" в този ден да започне с триминутен репортаж от откриване на фолклорния събор в Копривщица на който премиерът играе хоро. Кърваво хоро. За разлика от медиите този премиер надлежно е бил информиран какво се е случило на Околовръстния път в София, но това не му попречи да се весели с народа. Този премиер беше Жан Виденов. А шефката на новините се казва Илияна Йотова.

Апропо, въпросната госпожа, беше сред шефовете на "По света и у нас", които наистина си позволяваха да цензурират - било цели материали, било части от тях. За сведение ви показвам текстът на един мой репортаж от посещението на Тито Петковски, соц-политически деец от Македония.

В този репортаж по волята на шефката Илияна Йотова не трябваше да споменавам нищо за настояването от страна на Петковски за македонско малцинство в Пиринско. Трябваше да се говори за българо-македонските отношения елейно, но не и за проблемите... Разбираемо е, че в нюзрум-а на БНТ си отдъхнахме, когато Илияна Йотова беше свалена от шефското място, а не след дълго беше изтеглена за шеф на пресцентъра на БСП.



Днес И. Йотова е вицепрезидент на България. А наесен, заедно с Румен Радев, отново се гласи да печели президентските избори и още пет години да е вицепрезидент на България.

Нали разбирате защо някои неща в България упорито не се случват, а други продължават да се случват в зловеща прогресия?






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: