Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Блокадите остават докато не започне ремонт на пътя Гълъбово-Мъдрец
Автор: Рени Атанасова 10:06 / 05.06.2024Коментари (0)1008
Втори ден продължава блокадата на главни пътни артерии край Гълъбово, предаде репортер на "Фокус". Протестиращите са категорични, че няма да се махнат докато не започне ремонт на пътя Гълъбово-Мъдрец. Въпреки уверението на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура“ Йордан Вълчев, че работата по пътя ще започне в срок до две седмици, гражданите са решили, че блокадата остава денонощна.

Протестът остава безсрочно на три места в община Гълъбово - на международният път Русе - Свиленград край ТЕЦ "Брикел", изходът на село Мъдрец и един вътрешен път, който води към рудниците на Мините. На кръстовището на ТЕЦ "Брикел" вече е изграден и палатков лагер.

Преди около час, на място започна да пристига техника във връзка с ремонта, а председателят на Инициативния комитет на протестиращите Тенчо Кайряков заяви, че това е жест от изпълнителя, който е спечелил поръчката. "Все още няма разрешително за строителство на пътя. За 7 години, с по два протеста в година, на нас ни омръзна и протестите ще продължат докато министъра или някой по-голям от него разпишат разрешителното за строеж. Ние си оставаме тук. Снощи бяхме тук, тази нощ ще сме тук и така ще е до края", каза Кайряков.

Кметът на Обручище Светослав Габровски също е на място на палатковия лагер. Той уточни, че протестиращите са били там цяла нощ и пристигането на техниката не значи нищо. "Не дойде ли изпълнител на пътя, който да каже, че е разписано разрешителното за строежа, продължаваме със стачните действия до идването на хората от АПИ, който да донесат добрите новини", каза Габровски.

Хората от палатковия лагер са пренощували на кръстовището и не са пускали други автомобили, освен специалните. "Протестът трябва да приключи, когато започнат пътя! Не само да лъжат от АПИ", допълниха гражданите.

Още по темата: общо новини по темата: 1
05.06.2024 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: