Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Богатият избор на бебешки колички – предимство или недостатък е за родителите?
Автор: Екип Ruse24.bg 15:27 / 14.04.2021Коментари (0)947
©
Когато в живота се появи най-скъпоценният ни дар, а именно детето, искаме като родители да му дадем най-доброто. Докато е още бебе неговото обгрижване е свързано с онези неща, на които съвременният човек е предал важност като крайно необходими.

В пълна сила това се отнася за детската количка. Нейният избор за много мами и татковци е едно от трудните решения. Колебанията са свързани с въпроси като: Комбинирана ли да е количката? Триколка или с четири колела? Сгъваема или не? Да има ли подвижен кош плюс столче за кола?

Може да звучи сложно, но трябва да признаем, че богатият избор на бебешки колички в търговските обекти по-скоро е плюс, отколкото недостатък.

Кои обаче са важните характеристиките, за да вземете правилно решение при избора на бебешка количка. Това са модел, конструкция, гуми, спирачки, текстил, аксесоари, цветова гама.

Модел

На пазара количките се делят на всесезонни, летни, комбинирани, 2 в 1, 3 в 1, с три или четири колела, с подвижен кош, олекотени и за близнаци. Тук личните предпочитания се предопределят от индивидуалната необходимост. Всеки от видовете обаче си има и допълнителни особености. Дори да сте избрали модела, следващите фактори ще помогнат да стесните кръга до точно това, което ви е необходимо. 

Конструкция

Основата на всяка количка е от първостепенно знач
©
ение, защото от нея зависи сигурността на бебето. Материалът за изработка също е определящ, тъй като това ще предопредели тежестта на количката, както и дали ще има възможност да се сгъва. Това са много значими критерии.

Например, ако нямате достатъчно пространство вкъщи, в колата или асансьора, със сигурност ще поискате количката да не е несгъваема. Живеете ли на горен етаж или трябва ли ежедневно да преодолявате много стълби, тогава ще заложите на олекотените модели.

Гуми

Често дилемата е триколка или количка с четири колела. Предимството на първия вид е маневреността, докато при втория в плюс е по-голямата стабилност. Както при автомобилите и велосипедите, така и тук видът на гумите е определящ за терените, които ще може да се преодоляват с детската количка.

Има значение дали гумите са пластмасови или гумени, малки ли са или големи. Консултантите в магазина и описанието към всеки продукт ще са ориентир кой модел ще е най-приложим към условията, при които ще използвате количката. Правилото е, че малките гуми са запазена марка за олекотените, маневрени и сгъваеми модели, докато по-големите се препоръчват за неравни терени и са на по-тежките колички.

Спирачки и амортисьори

Като всяко превозно средство стоперът не е за подце
©
няване. Добрите спирачки са гаранция, че количката ще бъде неподвижна, когато имате необходимост от това. Още по-добре е спирачката да се управлява лесно само с крак. Всяка майка добре знае, че ръцете й почти винаги са заети с какво ли не и то в най-сюблимните моменти.

Що се касае за амортисьорите, специалистите са категорични че големите осигуряват по-добър комфорт на мъника в количката. Това е от значение преди всичко за новородените. При летните колички, предназначени за по-големите момченца и момиченца, компромиси точно с тази характеристика са допустими.

Текстил и аксесоари

Хигиената е от първостепенно значение за бебетата и малките деца. Колкото по-лесно се отделят части от количката, за да се перат и поддържат свежи, толкова по-добре. За предпочитане е материалът да е от естествени материи, за да не спарва бебето. Модерните модели са изработени от водоустойчиви и предпазващи от вятър платове.

Все по-разнообразни и оригинални стават и аксесоарите. Все пак най-важното е, че много от тях са крайно необходими. Отнася се за мястото за багаж и чантите-органайзери, с които се продават повечето колички. Допълнителни екстри са чадъри, сенници, поставки за шишета.

Комбинираните модели имат още комарници, дъждобрани, термочували, подложки, играчки. Разнообразието е голямо, но и повечето от допълнителните екстри улесняват родителите и помагат за щастливи и безпроблемни разходки с детето.

Изборът на количка ще е още по-лесен, ако изберете Kidso.bg, където има всичко най-нужно за малките и по-големи малчугани. Стоките отговарят на международните стандарти и имат изключително качество.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: