Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Богдан Милчев: С повишаване на глоби и санкции е абсолютно невъзможно да постигнем ефект върху пътнотранспортния травматизъм
Автор: Екип Ruse24.bg 10:42 / 28.03.2023Коментари (3)362
© БГНЕС
С повишаване на глоби и санкции е абсолютно невъзможно да постигнем ефект върху пътнотранспортния травматизъм. Цялата административно наказателна дейност и процедура в България е направена да не защитава обществения интерес. Това каза в предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус" Богдан Милчев, председател на Института за пътна безопасност. От днес се очаква влизането на нови по-строги санкции за нарушителите за нарушителите. Богдан Милчев изрази съмнения дали новите мерки ще бъдат ефективни. 

"Няма никакъв проблем да правим нарушения, да ни се взимат точки за тези нарушения, да саботираме процеса като не се явяваме да ни се връчват наказателните постановления. През това време отиваме всяка година и си възстановяваме срещу 100 лв. по 12 точки, всяка година можем да си възстановяваме. Става един омагьосан кръг", каза Милчев.

Според председателя на Института за пътна безопасност точковата система не може да спре системния нарушител на пътя. 

"Необходима е изцяло нова философия и разбиране за наказателната дейност в България. Точковата система в България е опорочена. Има много сериозна корупция при възстановяването на точки. Обществена тайна е, че срещу 100 лв. всяка една автошкола може да ти възстанови 12 точки от взетите ти. За да ти се вземат точки трябва да влезе наказателното постановление в сила. А за да влезе в сила трябва да ти бъде връчено. Когато ти бъде връчено и ти знаеш, че си заплашен да ти бъде взета книжката, заради отнети точки, тогава започваш по административен път да обжалваш тези постановления", уточни председателят на Института за пътна безопасност.

Обжалването може да продължи от 2 до 4 години. Според Богдан Милчев по този начин много хора саботират процеса.

Възможно ли е новите мерки да доведат дори до по-голяма корупция?

"100 процента. Доказателство за моите думи е, че от вчера виждам представители на различни автошколи, които подкрепят и са в еуфория от новите мерки“, каза Милчев.

"Всеки път, когато имаме криза в транспортната ни система, повишаваме глобите или точките. Когато не разбираме проблема, най-лесният начин е да кажем по-големи глоби, по-големи санкции, но проблемът е в това, че в България няма неизбежност на наказанието", допълни той.

Богдан Милчев е категоричен, че смисълът на наказанията е превъзпитанието.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За административните врътки е прав. Има обаче начини да се приложат бързи и ефективни наказания. Освен глобите много добър ефект в други държави има и пребиваването в затвор между 1 и 3 месеца, а също и конфискуването на автомобила. Гарантирано работи!
Aнонимен
на 28.03.2023 г.
+1
 
 
Глупости! Само с адекватни глоби е възможно да се превъзпитат водачите в България! Задайте си въпросът, защо същите тези водачи коренно променят пътното си поведение след като напуснат границите на България!?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: