Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бойко Борисов: Благодарете ни, запазихме стабилността
Автор: Екип Ruse24.bg 12:10 / 09.03.2012Коментари (26)1390
© Ruse24.bg
Обмисляме, ако разчетите ни позволяват, в края на мандата да бъде намален ДДС. Трябва да ни благодарите, че запазихме стабилността на България, за да не последва съдбата на останалите европейски държави. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол.

В отговор депутатът от Коалиция за България Антон Кутев предположи, че трябва най-вероятно да му благодари заради изплащането на борчовете на държавата. "Напомням ви, че по времето на нашето управление държавният дълг намаля с 6 млрд. лв., а при правителството на ГЕРБ дългът се увеличи с над 2 млрд. Четири млрд. лв. от резерва бяха изхарчени от вас", каза той.

"Това не са вашите борчове, това са нашите пари", не спираше социалистът. Премиерът обаче репликира Кутев, че кабинетът плаща пенсиите. "Ние платихме повишението на пенсиите, кабинетът на Сергей Станишев изплати с над 10 млрд. лв. повече", отговори Кутев и се обърна към Борисов: "При вас повишението е кръгла нула".

Според червения депутат всеки ден умират 10 пенсионери, защото не могат да си платят лекарствата. Изказването му принуди вицепремиера Симеон Дянков да вземе думата и да съобщи, че за 2011 г. текущата сметка е с положително салдо и за първи път от 2006 г. износът ни е по-висок от вноса.

"Фискалният резерв в нетна стойност е по-голям, отколкото беше през юли 2011 г. Вие не платихте 4 млрд. лв. дългове, оставихте ни ние да ги плащаме. Днес фискалният резерв е по-голям, отколкото вие ни го оставихте", отсече Дянков.

Източник: в. "Стандарт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Запазихте "стабилността" на мизерията, глада и отчаянието и то благодарение на овчия народ дето още не е скочил да ви измете от управлението!
+2
 
 
Запазихте стабилността,ама запазихте и мизерните заплати и мизерията,а цените на всичко вървят нагоре.Гърция уж са зле а пак са по-добре от нас!!!Опростиха им 100милиарда евро и какво живуркат си с високи заплати и висок стандарт голям праз че не са стабилни!!!!!
+6
 
 
Той да благодари че поскъпнаха яйцата, иначе досега да го е отнесъл някъде.
+5
 
 
Еми към края на мандата планувате да намалите ДДС-то за да се гласуват хората за вас то си имате тактика .
+6
 
 
"Трябва да ни благодарите, че запазихме стабилността на България, за да не последва съдбата на останалите европейски държави. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол." До колкото виждам всички останали европейски държави са в пъти в по добра ситуация от нашата, така че явно умишлено се цели да продължаваме да сме в криза.
+7
 
 
каква стабилност щяхте да оставите без 8 млрд фискален резерв,който сега е 3 и половина,а след като вземете парите и от стебърния фонд ще е на милиард..аз се питам къде отидоха тези пари?
+9
 
 
Ех Бойко,Бойко какво запази бе човек хората се чудят какво да ядът и как да си плащат сметките, а той запазил, запазил си си банковата сметка !!!
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+8
 
 
Браво! Национален герой! Бойко ще оправи България...в някой друг живот!
+8
 
 
Време е тоя тъп пожарникар да свали розовите очила и да види как живеят хората, увеличена безработица, масови съкращения, неплатени отпуски, бум на цените, засилена престъпност и т.н..... Каква стабилност е запазил тоя ********, запазил е само неговата стабилност и на шайката разбойници около него също така ! А медиите ако им стиска, да престанат да публикуват поръчковите социологически данни, а да направят собствени независими проучвания, и тогава много хора ще се изненадат ! Нищо, ще го изтърпиме тоя смешник още година и нещо, и после е аут ако не фалшифицира изборите !
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: