Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бойко Борисов: Държавата има нужда от правителство, няма да участваме в трикове и да угаждаме, на когото и да било
Автор: Екип Ruse24.bg 15:42 / 10.12.2022Коментари (0)576
©
Държавата има нужда от правителство, няма да участваме в трикове и да угаждаме, на когото и да било. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Силистра.

"Държавата има нужда от правителство, за да можем да влезем и ние в Еврозоната. Когато си стабилизираме финансите и политиката и видят външните партньори, че тук има политическа класа, която мисли първо за народа си, след това за ЕС", изтъкна той.

"Ние не участваме в трикове. Поканихме всички, както виждате аз не участвам в тези преговори. Ние се готвим за избори, във всеки един ден, защото когато не храниш своя армия, един ден храниш чуждите, е казал народът. Така че структурите трябва да в абсолютна готовност, за да не ни се извиват ръцете. Да не си мисли някой, че сме уплашили", коментира Борисов.

"Видя се, че ние имаме програма, която демонстрирахме, раздадохме на всички партии. Ясна програма как да управляваме, както народът очаква. В същото време направихме така, че с една безспорна кандидатура на проф. Николай Габровски да имаме преговарящ премиер, получил мандата от президента Радев оторизиран от парламентарната група да го направи. Повече крачки назад ние не можем да правим. Вторият мандат е ясен - с корупцията никой не иска да се сдружи. Те ще останат сами. Съжалявам истински, защото колегите от "Да, България" ги одобрявам, управлявали сме заедно, а ще останат сами с най-корумпираните хора, които България е виждала. Ако има трети мандат и той се раздаде на някой, то ние ще настояваме да бъде предложено това правителство, което ще избере проф. Габровски", подчерта лидерът на ГЕРБ.

"Няма да влизаме повече в никакви съглашателства, да угаждаме, на когото и да било. Направихме три крачки назад, само и само държавата да се стабилизира. Аз съм убеден, че проф. Габровски беше натоварен с непосилна, абсолютно патриотична задача и той прие като патриот, виждайки какво се случва в държавата. Ако той не успее, категорично ще отидем на нови избори. И след тях пак така. Пожелавам му успех, не му се меся по никакъв начин. Надявам се да подбере добър екип, който да върне на президента в понеделник изпълнен мандат и по най-бързия начин да влезе в зала. По начина, по който се гласува, ние реципрочно ще отговорим след това на следващите мандати, което обрича всичко останало", добави Борисов.

Още по темата: общо новини по темата: 654
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
04.06.2023 »
01.06.2023 »
предишна страница [ 1/109 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: