Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бойко Борисов: Който се е захванал с "Пирогов", правителството му е паднало
Автор: Алена Соколчева 11:36 / 06.12.2023Коментари (0)581
© Фокус
"Който се е захванал с "Пирогов", това правителство е паднало. Да го правят - тяхна работа", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов уволнението на шефа на "Пирогов" д-р Валентин Димитров, предаде репортер на "Фокус".

"Вицепремиерът постави въпроса на премиера, че не е съгласен с тази смяна. Сиреч към този момент ние изцяло действаме в рамките на посочения регламент досега. С Асен Василев и Христо Иванов се разбрахме относно регулаторите, тези парламентарни решения, да ги взимаме трите партии заедно. В един момент шефът на парламентарната ни група Десислава Атанасова се обади на Денков, за да му каже, че тези поръчкови уволнения и назначения няма да ги допускаме, защото не са правилни", каза още Борисов.

"За дерогацията да влезе в сила сме съгласни и ние, и ПП-ДБ. Те казват да влезе от 15 март, защото тогава премиер ще е Мария Габриел. Ако влезе от 1 януари, могъщият Денков може да се огъне. Щом ние сме предложили това, не виждам как бихме се отдръпнали. ПП-ДБ считат, че ако нещо се случи за тези два месеца ще е проблем за тях. Но ако се случи март, няма да е лошо", заяви лидерът на ГЕРБ относно предното предложение за прекратяване на дерогацията на "Лукойл".

Относно подписването на коалиционно споразумение между ГЕРБ и ПП-ДБ, Борисов смята, че когато ротацията дойде ПП-ДБ искат да подпишат споразумение, защото ще са поставени в такова положение, както ГЕРБ. "Когато Мария Габриел стане премиер и уволни някой директор, ще им е хубаво ли? Сега преритват за такова споразумение. Аз ли да седна да го напиша", запита Борисов.

"Налагаше се в парламента да коригираме, да поемаме тежестта на МС със зърнопроизводителите, в енергетиката, в отбраната. Най-тежките решения за едни министри ги приехме солидарно. Така солидарно ще приемем и дерогацията. По бюджета има забележки във всички сектори. Ще бъдем по-работливи, но това ще отнеме много време", допълни още той.

Всеки ден в моя кабинет идваха - Кирил Петков, Делян Пеевски, Христо Иванов, ген. Атанасов, Данчо Цонев. Стотици пъти. Аз имам практика след парламента, да отида в централата на партията и да си гледам кметовете. Те по цял ден са заедно с Делян Пеевски. Тези опорки, че ГЕРБ и ДПС са една партия, а те друга. Ние с ДПС имаме общо - Украйна, бюджет. За съжаление и шефът на "Пирогов" е и тяхна кауза. Ежедневието на ПП-ДБ е с Делян Пеевски", коментира още той.


Още по темата: общо новини по темата: 28
24.04.2024 »
21.02.2024 »
11.12.2023 »
10.12.2023 »
10.12.2023 »
08.12.2023 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Катастрофи в България
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: