Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бойко Борисов: Плащаме руския газ по най-високи цени в Европа
Автор: Екип Ruse24.bg 14:37 / 08.05.2014Коментари (0)677
©
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в Народното събрание, че подкрепя идеята за европейски енергиен съюз, тъй като той ще помогне газът от Русия за България да поевтинее. Борисов посочи, че в момента България плаща руския газ по най-високи цени в Европа.

Борисов потвърди подкрепата си за "Южен поток", стига той да отговаря на европейското законодателство и по него да може да тече и български газ. Той заяви, че в България има много залежи на природен газ, в това число шистов и след като технологията за неговото добиване стане безопасна, страната ще има повече енергия, отколкото другите европейски държави.

"Винаги съм казвал, че България има огромни източници на газ. В Северна България, около Червен бряг, има огромни находища на шистов газ. Рано или късно технологията на шистов газ ще стане такава, че няма да е опасна за околната среда и България ще има повече енергия, отколкото държавите в Европа. Огромни количества газ има в Европа", заяви Борисов.

Той коментира и строителството на газопровода "Южен поток".

"Преди една година правиха първа заварка. Взели тръби назаем, турили две тръбички една до друга, заварили, за да кажат, че са почнали - преди една година, без да имат договор, без да имат нищо. Сега те, понеже са под наем, са си върнали тръбичките и вече няма заварени тръби", обясни лидерът на ГЕРБ.

"Правете си заварки в партията, и без това се заварявате там непрекъснато. Какви заварки ще ми правите посред поле една година, преди да имате договор?", посъветва Борисов социалистите.

По отношение на цената на тока бившият министър-председател е на мнение, че поскъпването е неизбежно. Според него управляващите се стремят умишлено НЕК да загуби делото за АЕЦ "Белене" с руската "Атомекспортстрой", след което ще обвинят ГЕРБ, а неустойката от 800 милиона евро ще бъде платена от всички българи.

В международен план Борисов коментира, че руският президент Путин отново си е изиграл картите по най-добрия начин и отстоял интересите на Русия и в Сирия, и в Украйна. Той обаче смята, че на Русия не ѝ е нужна война.

По отношение на декларацията на Народното събрание за Украйна, Борисов каза, че няма как партията да му е на едно мнение с БСП и "Атака".

"Как с "Атака" да имам консенсусна позиция, след като искат да ни извадят от НАТО и ЕС, да ни пратят обратно при Крим и да имаме консенсус с "Атака". Ние не сме БСП и ДПС, ние сме сериозна европейска партия", каза лидерът на ГЕРБ.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Конфликт Израел-Газа
Парламентарни избори 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофа с президента на Иран
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: