Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бойко Борисов със силен коментар относно делото, което му заведе Петков 
Автор: Екип Ruse24.bg 12:29 / 26.08.2022Коментари (5)644
©
"Странно как първата международна среща на Петков и Василев е била с "Лукойл“, така твърдят нашите източници. Ще докажем, че най-изгодното за Русия правителство е това на Кирил и Асен. С техните манипулации искаха да изглеждат като ястреби. Нима Русия не знае, че всеки трети снаряд в Украйна е български? Просто трябваше да има посредници“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който даде брифинг в централата на партията.

По темата със скъпите горива, ГЕРБ предложиха няколко варианта държавата да конкурира "Литаско“, които, според тях, директно ще свалят горивото под 2,50 лв. "Един вариант е държавата да купува директно от Русия. Така ще избегнем 1 лв. на литър да отива в Литаско, швейцарски фирми и т.н. Нарушава ли се конкуренцията? Не. "Литаско“ да си предлагат с лев по-скъпо, който иска ще купува“, предложи Делян Добрев.

Той изчисли, че от оскъпяването посредникът печели по 3,5 млрд. на година, а потребителите плащат разликата, тъй като скъпите горива влизат директно в цените на всички стоки по магазините. Вариант 2 е да се наложи 1 лев акциз на "Литаско“, който после да се връща при хората.

Борисов посъветва служебния кабинет да наемат добри адвокати преди да преговарят с "Газпром“, за да не се окажат тези преговори в тяхна полза при бъдещ арбитраж.

"Внимавайте! Ние затова преговаряхме с "Газпром“ с участието на ЕК. Да се обърнат към ЕК, да ги държат в течение за всеки ход, да ги поканят, има дирекции, да дойдат в България и да участват в преговорите. Ако и това счупят, вече няма правителство, което ще се оправи. Няма наше предупреждение, което да не се е сбъднало“, каза той.

По темата с трагедията с Бургас Борисов изказа съболезнования и припомни, че Балканският път на мигрантите през България беше затворен, потокът минаваше през Гърция и Турция.

Борисов напомни още, че страната ни през годините е получавала похвали от евролидери, като тогавашният британски премиер Дейвид Камерън, унгарският Виктор Орбан, Жан-Клод Юнкер и други, за начина, по който се охранява българската граница.

"Каквато и ограда да се направи, няма значение, когато дойдат 40 хил. на границата с жени и деца. Тогава говорихме с ЕК и Реджеп Ердоган, той пое ангажимент да ги спира още на територията на Турция, а Европа дава милиарди“, припомни Борисов как в разгара на сирийския конфликт беше предотвратена кризата.

Лидерът на ГЕРБ коментира и делото, което заведе срещу него Кирил Петков. Той каза на медиите, че дори не иска да коментира ръгането на журналист с лакът, което никога президент или премиер не си е позволявал, но истинският проблем е, че това че това после беше изрязано от телевизиите.

"Не съм клеветил Кирил Петков. Не искам да коментирам завеждането на това дело. Да ръгаш журналисти и да караш телевизиите да ходят на друго място да те презаписват. Това друг бивш премиер не го е правил. Проблемът е към вас, защото вие го презаписахте. Той се изложи, ние го видяхме, но после на вашите видеоклипове го нямаше. И мисля, че Слави каза достатъчно по темата вчера", коментира той.

Още по темата: общо новини по темата: 652
22.02.2023 »
26.01.2023 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
предишна страница [ 1/109 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Бат Бойко е време да се пенсионира. Вдигнаха пенсиите и няма защо да отлага, стига е пречил на България.
Aнонимен
на 26.08.2022 г.
0
 
 
Прав е бати Боко,но народа е тъп мислеха си някои че Продължаваме Подмяната ще оправят нещо,да да ама не тези докараха народа до просешка тояга.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: