Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бойко Борисов в Сливен: Страната ни има огромни шансове за влизане в Шенген и Еврозоната
Автор: ИА Фокус 15:06 / 03.12.2023Коментари (0)647
©
Нови избори са безсмислени, защото партийната конфигурация ще остане

същата. Това заяви по време на Националната зимна академия на МГЕРБпредседателят на партията Бойко Борисов. "Маркет Линкс“, които никак нени обичат, ни дават 6-7% преднина. Но няма да е нищо по-различно отсегашното управление – ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС. В момента нещо, макар и"паянтово“ съществува. Сглобката е паянтова, скърца, но работи.Благодарение на това в парламента бяха взети важни решения“, казаБорисов. По думите му страната ни има огромни шансове за влизане вШенген и Еврозоната. "Имаме реален шанс за Шенген и съм сигурен на 99%,че по въздух ще влезем. ГЕРБ понася щети от това, че е част отнекоалицията, но положителното, което е направено за страната, еповече“, заяви лидерът на ГЕРБ. Сред постигнатото Борисов посочиотпадането на дерогацията за руския петрол през март следващата година,договорите за закупуване на ново оръжие на армията, сделката за ядренотогориво и помощта за Украйна.

Пред над 160 младежи от цялата страна, които участват в Националнатаакадемия в Сливен, Борисов заяви, че трябва да гледат това, което енаправено, и да търсят диалог с връстниците си сред партньорите им вт.нар. сглобка. "Вие трябва да намерите диалога и начин да общувате стях. Трябва да намерим подходящата формула да работим с тях. Да, от ГЕРБпонасяме щети, но има и плюсове. Всеки ден на везните трябва да слагаметова, което е направено. Младите хора трябва да ми обяснят как даизлезем от спора и омразата", каза още лидерът на ГЕРБ. По думите му вмомента в държавата няма нито един авторитет. "Няма нито една институцияс авторитет. Как се управлява без авторитет“, каза Борисов. Лидерът наГЕРБ коментира още, че макар и късно, от ДБ са осъзнали, че промяна идясноцентриски блок без ГЕРБ не може да има, но дълги години са сеелиомраза срещу партията.

От своя страна председателят на Комисията по енергетика в НС ДелянДобрев, който бе лектор на форума, разкритикува проекта за бюджет. Подумите му държавата не трябва да се обременява с дългове. Той бекатегоричен, че в следващите три години дълговете ще надхвърлят това,което държавата е изтеглила от Освобождението досега, а тези дългове щевръщат следващите поколения. "Много ми е странно как десни икономистизащитават този бюджет и се чудех защо се получава така. Според мен няманикакво друго обяснение, освен че са хипнотизирани. Забелязали сте какАсен Василев не мига и според мен, като го гледат, се хипнотизират и тойим внушава, че този бюджет е много хубав“, каза пред младежите Добрев.По думите му против принципите на ГЕРБ е и търгуването с руски нефт."България е четвъртия най-голям купувач в света на руски нефт, а чрездерогацията се пълни бюджета на Кремъл“, коментира председателят наенергийната комисия.

"Има тежко разложение в ценностната система в политиката. Наблюдавамехаотични действия от хора без опит, но с голямо самочувствие.Изпитанието пред системните партии през последните три години е, ченякой се опита да заличи ГЕРБ като партия. Няколко години се опитвахмеда оцелеем. Време е да се завърнем", заяви финансовият министър вправителството на ГЕРБ, който също бе лектор в Зимната академия наМГЕРБ, Владислав Горанов.

И в последния ден на форума, гости на събитието бяха областнияткоординатор Десислава Танева, кметът на Сливен Стефан Радев,евродупутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.На 3 декември се навършват 17 години от учредяването на Сдружение"Граждани за европейско развитие на България“. Бойко Борисов поздравиотличниците от ГЕРБ-Сливен. Във фейсбук профила си Борисов написа: "Замен беше удоволствие да бъда заедно с отличниците от ГЕРБ – Сливен наотбелязването на 17-я рожден ден на партията. Имаме още много работазаедно в името на България! Силният и сплотен екип около ДесиславаТанева и кмета на Сливен Стефан Радев отново направи ГЕРБ първаполитическа сила в областта. С много работа и внимание към проблемите навсяко населено място, колегите спечелиха доверието на хората в цялатаобласт. Благодаря и на кметовете на Котел и Нова Загора Коста Каранашеви Галя Захариева! Имаме още много работа заедно в името на България!“.Националната зимна академия на МГЕРБ #MGERB4YOURFUTURE се проведе вСливен от 1 до 3 декември.

Още по темата: общо новини по темата: 1115
14.05.2024 »
13.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
06.05.2024 »
01.05.2024 »
предишна страница [ 1/186 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: