Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Болен мозък отне възможността на Криси да прекрачи прага на училище за първи път
Автор: Екип Ruse24.bg 12:05 / 17.08.2019Коментари (0)651
Майката на Мартин Трифонов, който беше арестуван за зверското убийство на 7-годишната Кристин, е подготвила раницата му за бягство. Това разказаха пред "Монитор" трима от доброволците, които са участвали в издирването от полицията на предполагаемия убиец. След това тази информация беше потвърдена и от окръжния прокурор на Сливен Пламен Стефанов.

Детето беше намерено в безпомощно състояние, изнасилено и пребито, в четвъртък вечерта край село Сотиря. По-късно то почина от раните си.

Трагедията се разиграла в ранния следобед на Голяма Богородица. Тогава 7-годишната Кристин отива до местния магазин в близост до дома си, за да си вземе сладолед и 2 бири за дядо си. Пред магазина стои 21-годишният Мартин Трифонов, който пие енергийна напитка, купена от магазина. Той също така е взел и 200-грамова домашна ракия, която обаче била за неговия баща според думите на съпругата на собственика на магазина Цонка Иванова. Той е стоял пред магазина около 1 час. Никой не е видял кога точно Мартин тръгва след детето. Към 5 часа

дядото тръгва да търси внучката си и вижда чехъла на детето в близост до спирката, зад която Мартин е захвърлил телцето на детето – спирката е "Стефан Савов“. С него е и семейното куче пинчер. Първоначално дядото не намира детето, но съседка го съветва да следва кучето. Когато дядото намира Кристин, тя все още диша. Устата й е запушена с пликче от хляб. Дядото отпушва устата й и тя успява да каже само "Дядо, дядо". Въпреки че детето веднага било откарано в болница, то издъхнало от раните си.

По ирония на съдбата няколко часа по-късно в болничното заведение се озова и соченият за убиец на Кристин Мартин. Мъжът беше прострелян по време на полицейската акция по залавянето му.

Към обяд на 16 август са били получени сигнали, че предполагаемият убиец на 7-годишното момиченце в сливенското село Сотиря Мартин Трифонов е видян. Той бе задържан от полицията в покрайнините на селото. След подадените сигнали той е успял да избяга и се е укрил в близка местност, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Един местен човек го е видял в гората и е успял да го снима.

Ако не се беше стигнало до задържането, този кадър е щял да бъде най-актуалният, който от полицията щели да предоставят за медиите. До това обаче не се стига. При преследването е бил прострелян и заради това е заведен първо в болницата. Младият мъж е бил в затвора от ноември 2017-а до май м.г., където е изтърпял присъда за блудство и кражби.

Преди да бъде заловен от полицията, Мартин Трифонов е бил завързан от човека, който го е срещнал в гората, но е успял да избяга. В момента предполагаемият убиец е в болница, има охрана. Той има наранявания по краката, не е установено дали е от оръжие на полицаите. Но е имало продължително преследване, задържане, бягство - което обуславя основателно използване на оръжие, посочи Ивайло Иванов. Няма опасност за живота му, прегледан е бил от лекари и е хоспитализиран, поставена е и охрана край болничната стая. Получена е информация, че близки на Мартин са знаели за извършеното от него престъпление. Съучастници няма. Няма данни Мартин да страда от психически заболявания.

Има две присъди - за блудство и кражби. Блудството е назад във времето, извършвал е дребни кражби на местата, на които е работил. Не е имал подготовка за убийството, нямал е планове да напусне страната. Не е употребявал алкохол, фен е на енергийните напитки. Ще се направят тестове за наркотици. Но според полицията не е взимал такива, тъй като е бил изключително беден, а наркотиците струват пари. Мартин нямал даже и мобилен телефон.

Емилия, бабата на доброволеца Дончо, разказа пред "Монитор“, че в деня на трагедията към 19,30 – 20 ч Мартин е минал покрай Живко– местния полицай и се е представил за кравар, след което е започнал да бяга, имало е и 5 - 6 изстрела. Събрали се доброволци, които да помогнат на униформените в издирването на убиеца.

Доброволците - момче, момиче и жена, разказаха още, че докато ходели из гъстата гора да търсят заедно с полицаите изчезналия заподозрян Трифонов, към 14,30 ч. чули шум. В следващия момент видели Мартин, който бил гол до кръста и обут в зимен анцуг. Това било на километър от селото. Мартин хукнал да бяга, полицаите стреляли 2 - 3 пъти във въздуха и след това в него, разказаха още очевидците.

За Мартин е известно, че той няма приятели, няма редовна работа. Пред "Монитор" местни споделиха, че той продава малки кучета на битака и най-вероятно се изхранва и с кражби. Просел пари в Сливен. Майка му и баща му имат проблеми с алкохола, за него се знае, че употребява наркотици, споменаха дрогата пико. Казват, че винаги носи голяма раница и има слушалки в ушите. Дразни местните кучета, заплашва деца с вериги, бухалки и ножове.

Междувременно стана известно, че съвсем наскоро Трифонов е заплашвал с нож деца от същото село и му е бил нанесен побой от местен жител, който само се похвали за това в социалните мрежи. Мартин е израснал под грижите на дядо си, след като баща му починал, а майка му заживяла с друг мъж.

За Кристин е известно, че е добро и възпитано дете, добре гледано. Главно е отглеждано от баба си Милка и дядо си Красимир, докато майка му Гергана работи в Слънчев бряг, предишната работа на майката е била в консервен завод в Нова Загора. Майката и бащата на момичето са разделени. Днес е трябвало детето да замине на морето при майка си. Кристин е ходила редовно на детска градина, трябвало е тази година да започне училище. Емилия, бабата на доброволеца Дончо, казва за нея: "Гледана е като писано яйце."

Предстои в понеделник да бъдат повдигнати обвинения за убийството на момиченцето, за изнасилване и блудствени действия, взети са материали за извършването на ДНК проба, очаква се резултатите да бъдат готови още в събота, уточни окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов. Според участвалите в издирването майката на Трифон и живеещият с нея на семейни начала мъж са имали информация за мястото, където се укрива, но не са я споделили с полицаите.

Тепърва ще се изясняват мотивите за извършеното престъпление, Трифонов не е бил под влияние на алкохол или дрога, няма данни да е използвал наркотици. Осъждан е бил за блудствени дейности и за кражби от местата, където е работил през 2017 година. Изтърпял е присъдата си и е напуснал затвора в Бургас през май м.г.

Още по темата: общо новини по темата: 29
15.08.2022 »
14.07.2020 »
14.07.2020 »
31.01.2020 »
09.01.2020 »
24.11.2019 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: