Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Болниците искат спешна помощ, за да си платят сметките за ток и газ
Автор: Екип Ruse24.bg 15:30 / 31.01.2022Коментари (0)491
© Фейсбук
Болници искат спешна помощ за разходите им за ток и газ, както и увеличение на цените на клиничните пътеки. Това се посочва в писмо от Българската болнична асоциация, от Националното сдружение на частните болници, от Националното сдружение на областните многопрофилни болници за активно лечение, от Асоциацията на университетските болници в България и от Сдружението на общинските болници в България.

Писмото е изпратено до премиера Кирил Петков, до министъра на здравеопазването Асена Сербезова, до министъра на финансите Асен Василев, до министъра на енергетиката Александър Николов, до председателя на комисията по здравеопазване към Народното събрание Антон Тонев, до управителя на НЗОК проф. Петко Салчев и до председателя на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

"Необходими са незабавни мерки за задълбочаващите се проблеми в лечебните заведения, свързани с липсата на конкретни компенсации за ограничаване на ефекта от рязкото увеличаване на цените на електроенергията и острата необходимост от актуализация на цените на клиничните пътеки", се посочва в становището на болниците.

Лечебните заведения се възприемат като небитови потребители и не е взетa под внимание тяхната роля в пандемията, социалнозначимата им функция, както и факта, че те нямат механизми за увеличение на приходите, както това се случва в останалата част от икономиката.

В писмото от болничните организации се допълва, че има остра необходимост от увеличение на цените на всички клинични пътеки с минимум 20 на сто през 2022 година и поетапно достигане до поне 100 процента в следващите до 3 години. "От цената на клиничните пътеки се финансират и възнагражденията на медиците", припомнят в писмото си от организациите.

"Повишаването на цените на клиничните пътеки би било и стратегическо решение и подготовка за "вълна" от пациенти със забавено лечение, недиагностицирани и нелекувани навреме заради ограничаване на плановия прием или избягване посещението на лечебни заведение поради притеснения, свързани с пандемията", пише още в писмото.

Още по темата: общо новини по темата: 300
01.08.2022 »
14.07.2022 »
01.07.2022 »
20.04.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: