Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Борислав Ангелов за втория мандат: В момента едно правителство на малцинството ще бъде абсурдно, то няма да управлява страната
Автор: Габриела Ганев 09:36 / 03.01.2023Коментари (0)393
©
В момента едно правителство на малцинството ще бъде абсурдно, то няма да управлява страната.Това каза в предаването на Радио "Фокус" "Добро утро, България" политологът Борислав Ангелов.

"Защо се отказаха от кабинет на малцинството, след като вече бяха събрали 118-119 депутати през юли месец миналата година. То още не беше внесен съставът на правителството, даже не беше предложен в парламента, а имаше шанс в останалите един-два дни да съберат 121 депутати. В момента едно правителство на малцинството ще бъде абсурдно, то няма да управлява в страната. То ще бъде свързано с много големи зависимости и ще се размива отговорността. Това ще бъде една авантюра, която аз не виждам как ще просъществува", каза Борислав Ангелов.

Според него от действията на ПГ на "Продължаваме промяната" зависи дали има шанс за съставяне на правителство с втория мандат. 

"Да видим какви действия  ще предприемат "Продължаваме промяната“, тъй като те към днешна дата демонстрират поведение, че не искат да предлагат правителство, но пък ги е страх от обвинение, че са виновни, че няма да бъде съставено правителство в рамките на този парламент. Това са моите очаквания, от една страна. От страна на президента, аз нямам много големи очаквания, тъй като той продължава своето поведение, че политическите партии са виновни за случващото се в страната и декларира, че той не е част от политическата система", каза политологът.

Политологът каза още, че ако се стигне до трети мандат, то от поведението на президента ще стане ясно дали иска да има редовно правителство в рамките на този парламент, или не. Борислав Ангелов обясни, че "Български възход" са с най-големи шансове да съставят правителство, ако им бъде връчен мандатът. 

"Трети мандат е много важен на кого ще бъде даден от президента Румен Радев. Дали той ще покаже, че той ще иска да се състави правителство в рамките на този парламент, или не. Тъй като вариантите не са много и очевидно, че ако го даде на БСП, много трудно ще бъде съставено правителство. Не, че БСП няма да се опита да направи нещо подобно, напротив, но ние ще бъдем изправени пред ситуация, в която някои от политическите формации, като имат решение от своите най-висши партньори да не взимат участие по никакъв начин в подкрепа едно такова правителство. Ако го даде на "Демократична България“, ще бъде една изключителна странност, като президентът Радев проведе един много странен разговор с тях и сблъсък, и нападки имаше взаимни, когато бяха консултациите. За мен остава варианта дали да бъде даден на "Български възход“, за да се опита да бъде съставено правителство. Изключвам по всякакъв вариант "Възраждане“ и ДПС и вече дали ще бъде даден на "Български възход“, за да има все пак някакъв шанс да бъде съставено правителство в рамките на този парламент", обясни той.

Още по темата: общо новини по темата: 654
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
04.06.2023 »
01.06.2023 »
предишна страница [ 1/109 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: