Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Борисов: 60 млрд. лева идват в страната ни в следващите години
Автор: Екип Ruse24.bg 15:30 / 11.02.2021Коментари (8)996
29 млрд. евро ще получи страната ни от Европейския съюз за справяне с щетите и последствията от пандемията. "Това са 60 млрд. лева, които ще дойдат в страната ни в следващите години, от които 50 млрд лева. са грантове“, съобщи премиерът Борисов по време на оглед на строително-ремонтните работи на АМ "Тракия“.

За първи път за България ЕС предвижда толкова значима сума за възстановяване от кризата, причинена от пандемията. По думите на премиера Борисов това ще гарантира, че каквото и правителство да има след изборите няма да се спре инвестиционната програма на държавата. По темата вицепремиерът Томислав Дончев докладва на премиера относно напредъка на страната ни по подготовката на Плана за възстановяване и устойчивост на България.

Той изтъкна, че България е сред държавите, които се движат най-бързо и това ще даде възможност парите да са максимално бързо на разположение на бизнеса. Публикувана е вече и новата версия на Плана след проведените обществени обсъждания и консултации.

"Добрата новина е, че специално за бизнеса има предвидени нови 900 милиона лева в три фонда, освен тези 800 милиона, които са останали от първия вариант на плана. Предвиждаме тези пари да станат максимално бързо достъпни в България – ако може още в средата на тази година“, изтъкна Дончев. Вицепремиерът добави, че през следващите 5 години България ще е в състояние да удвои обема на публични инвестиции в инфраструктурата, железниците, дигиталната свързаност, енергийната ефективност, но преди всичко за директни инвестиции за бизнеса.

Премиерът Борисов инспектира ремонта на 17-километров участък от АМ "Тракия“, намиращ се между връзката с автомагистрала “Марица" и пътен възел "Чирпан – Изток“.

"Нека хората да видят, че съоръженията на магистрала "Тракия“ са компрометирани и за съжаление правим на практика нова магистрала. Когато откриваха тази част, тогава Станишев беше премиер, Гагаузов-министър, какви приказки бяха. Но да не хвърляме вината като на предишните, защото си е тяхна. Важно е да го направим и да е безопасно за хората," каза премиерът Бойко Борисов.

Строителните дейности са част поетапния ремонт на компрометирано 40-километрово трасе на магистралата между Стара Загора и Чирпан. По трасето на магистрала "Тракия“ се възстановява конструкцията на пътя, извършва се стабилизиране на основата, подмяна на асфалтовата настилка, реновират се 9 големи съоръжения, подобрява се отводняването и се прави ландшафтно оформление.

На участъка ще се монтира най-висок клас мантинела между двете платна, която би възпрепятствала навлизане и на тежкотоварни превозни средства в насрещното платно. Тези инвестиции в пътна безопасност са изключително важни за сигурността на пътуващите. Ремонтът на магистралата е от голямо значение за подобряване на транспортната свързаност в България. Строителните дейности в този участък следва да приключат до края на месец март 2021.


Още по темата: общо новини по темата: 117
19.09.2023 »
05.07.2023 »
28.06.2023 »
12.10.2022 »
23.08.2022 »
21.08.2022 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Мутро нагла! Защо ни смяташ всички за балъци? Защо не споменаваш, че износващият слой на магистралите трябва да се сменя през 5 години? Същото се отнася и за пътищата първи клас, а на тези - ІІ клас, какъвто е и околовръстният на Пловдив - на 7 години? Т.е. на магистралата, строена при Станишев и Гагаузов, строена през 2007 кога е трябвало да се смени бе, мошеник такъв. Ако не можеш да смяташ да ти кажа - 2012 и 2017!Да ти напомня аз за една отсечка, правена по твое време Окоп-Елхово. На тази отсечка ремонтът по норматив трябваше да се направи 7 години след това. На какво приличаше на петата година - на трасе за състезание с бъгита! Толкова сигнали съм пращал и до теб, Боко, но на нито един ни съм получил адекватен отговор. Не се смятай за по-умен и по-знаещ и по-интелигентен от голяма част от българите. Иска ти се, но за твое огромно съжаление не е така. А отсечката Асеновград-Поповица шеста година стои с незавършен ремонт - мостчето в Поповица. Защо ли? - Чакате някой камион да пропадне и пак да изкарате шофьора виновен,че не е включил перката за вдигане на камиона във въздуха ли?
+1
 
 
На всичкото отгоре участъка Оризово - Стара Загора го правиха много дълго време. От Стара Загора до Бургас я построиха много бързо. От Пловдив за Бургас пътувахме до Оризово по магистралата и после по стария път много дълго време. Много бързо, след като я пуснаха до Стара Загора, беше готова цялата!
+5
 
 
Боко,Боко от теб по голям"строител"няма.Не ни говори за Станишев,Гагаузов и т.п.а кажи кои фирми са участвали в тоя резил и повече да нямат достъп до ОП в държавата.Само така може да се вдигне качеството.Няма да се учудя,ако с този с който се ръкуваш да е бил и миналия път изпълнител,ама вече е забравил.
+4
 
 
Върви си мутро иначе шкафчетата ще се пукнат.Стига крадене тикви.
на 11.02.2021 г.
+3
 
 
Всичко хубаво но защо и отбивките за почивка не се оборудват както на магистрала Струма с тоалетни и масички
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лято 2024
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: