Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Борисов: Активно ще помагаме на всички общини в България
Автор: Екип Ruse24.bg 10:51 / 10.02.2021Коментари (0)1019
©
"Средствата, които отпуска правителството, отиват пряко при хората. Парите се дават за водоснабдяване, канализация, училища, образование, спорт, паркове и то в общини, където кметовете са от целия политически спектър. Точно така ще продължим да работим и да помагаме“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното заседание на кабинета, на което правителството отпусна 8,7 млн. лв. по бюджетите на общините Лесичово, Белово, Смолян, Плевен, Радомир, Мездра, Сливен и Болярово.

Премиерът Борисов подчерта, че активно ще продължи подкрепата за всички общини в България, а в последните години се поставя акцент върху финансирането на проекти, важни за жителите на Северозапада, Севера и Родопите.

"Грижата към общините на правителството винаги е била адекватна и точна, отчитаме проблемите на дадените населени места и с всички наши решения сме се старали да подобрим условията, в които живеят хората“, отбеляза министърът на финансите Кирил Ананиев по време на заседанието. Ананиев допълни, че Министерският съвет продължава да подкрепя с финансова помощ също изграждането и ремонтите на християнски храмове и манастири в страната.

От отпуснатите от правителството средства днес 786 000 лева са предвидени за община Лесичово, с които ще се извърши основен ремонт на улични мрежи на територията на селата Динката и Калугерово. "Доста проекти се изпълняват в нашата община. Имаме голяма нужда от ремонт на инфраструктурата. Сериозен ремонт не е имало дълги години и тази помощ ще ни е добре дошла“, заяви пред премиера Борисов кметът на община Лесичово Серьожа Лазаров.

С 1 200 000 лв. Министерският съвет подпомага община Белово за реализирането на основен ремонт и обновяване на централната градска част на града. Кметът на Белово Костадин Варев изтъкна, че със средствата ще се обнови и преобрази центърът на града и ще се улесни достъпът до автогарата и жп гарата.

Третата подпомогната община от правителството с 285 000 лв. е Смолян. Със сумата ще се извърши ремонт на покрива на сградата на Родопския драматичен театър. "Нашата община е високопланинска и имаме 86 населени места, 486 км е общинската пътна мрежа без улиците на селата и града“, отбеляза кметът на Смолян Николай Мелемов пред министър-председателя Борисов, подчертавайки значението на всяка една финансова подкрепа от страна на правителството.

656 000 лв. се отпускат на община Плевен за консервация и реставрация на Къща-музей "Цар Освободител Александър II“ и на Параклис-мавзолей "Св. Георги Победоносец“, както и за ремонт на улица "Генерал Скобелев“ в рамките на заседанието на Министерския съвет. Кметът на града Георг Спартански акцентира, че Плевен е туристически град и разчита на туристическите потоци. "С отпуснатите средства ще реализираме първия етап на проекта за обновяване на инфраструктурата. В момента довършваме и водния цикъл“, уточни Спартански. Кметът изказа благодарност към кабинета, тъй като миналата година бе прехвърлена част от природен парк Кайлъка на общината и бяха осигурени средства за поддържането, което гражданите оценяват.

По бюджета на община Радомир ще бъдат преведени 1 568 000 лв. за реконструкция, оборудване и обзавеждане на многофункционална спортна зала в града. "Преди 15 години новопостроената спортна зала беше разрушена, оттогава сме без спортна зала“, посочи кметът на Радомир Пламен Алексиев. Той изтъкна, че волейболът е с традиции в Радомир, а с една реконструирана спортна зала ще се даде възможност за провеждането на сериозни спортни мероприятия в града.

За община Мездра правителството отпусна 1 606 000 лв., с които ще се извърши ремонт и реконструкция на водопроводи и улици в населените места на общината. Кметът на Мездра Иван Аспарухов подчерта, че чрез Оперативната програма "Региони в растеж“ бе подобрена инфраструктурата в общината. "Сега ще се подобри водоснабдяването“, каза Аспарухов и добави, че в същото време се работи за подобряване на състоянието на населените места по периферията на общината. "Средствата към Северозапада потекоха. Усилено се работи и по пътя Ботевград-Мездра“, допълни кметът Аспарухов.

В рамките на заседанието на Министерския съвет за община Болярово бяха отпуснати 816 600 лв. за реконструкция на ул. "Младежка“ в града. "Тази помощ е за улица, където живеят млади хора - 50 семейства. Това е изключително голяма помощ“, подчерта кметът на Болярово Христо Христов. Той изтъкна, че за развитието на района от ключово значение е и направената реконструкция на компресорната станция "Странджа“, където много хора намират работа.

С 1 785 000 лв. бе подпомогната община Сливен за изграждане на две допълнителни училищни сгради за Профилираната природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов“ и Профилираната гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов“. Премиерът Борисов подчерта, че в центъра на града се намират трите най-големи училища и в центъра се изгражда физкултурен салон за едно от тях и затова днес се отпускат средства, за да разполагат и другите две училища с физкултурни салони. Кметът на Сливен Стефан Радев информира, че 1500 деца учат в двете най-стари гимназии. "Ще положим всички усилия да направим 2 красиви и функционални салона“, каза Радев. "Да направите такива салони, че да им се радват родителите. Хубаво е да се учи математика и физика, но и движението и спортът имат огромно значение за децата“, акцентира министър-председателят Бойко Борисов.

В рамките на заседанието на кабинета бяха отпуснати също 600 000 лв. за доизграждане на манастирския комплекс "Света Троица“ в местността Кръстова гора.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: