Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Борисов: Бъдещето време е присъщо на комунистите. Те са само в ще, ще и ще
Автор: Екип Ruse24.bg 17:00 / 10.07.2016Коментари (0)2224
©
Щом опонентите ми са спали до 2009 г. сега ще мълчат и ще гледат как се мъча да намеря най-правилното решение. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов във връзка със сумата, която страната ни трябва да плати след решение на арбитражния съд за АЕЦ "Белене", която е малко над 550 млн. евро, предаде "Фокус". Във връзка с това накъде върви планът на правителството - ще продава ли централата или ще отиде в Иран да преговаря, премиерът заяви: "Ще преговарям и с едните, и с вторите, и с третите. Енергийният министър разговаря с руската страна, ние разговаряхме с тях. Сега в Иран ще видим имат ли интерес към подобно нещо да продаваме реактора там заедно с руската страна".

"Трети вариант - да обявим проекта за приватизация. И ако всички тези варианти не успеят, то тогава ще вляза в парламента и ще кажа - колеги, или трябва в новия бюджет да заложим толкова пари, с всички лихви, които вървят на ден, или трябва да слезе мораториумът и тогава да търсим пари да го построим. Това са трите варианта", обясни министър-председателят.

На въпрос какво показва досега анализът и кой е най-вероятния вариант Борисов заяви, че няма добър и лош вариант, ако го изиграем добре.

Във връзка с това разговарял ли е с "Атомстройекспорт", премиерът уточни, че българският енергиен министър Теменужка Петкова, руският й колега Александър Новак и хората от "Атомстройекспорт" провеждат разговори и са в контакт.

"Експертите работят и подготвят варианти, които като представят на масата ще отида и ще го представя в парламента", допълни Бойко Борисов.

"2006 г., когато са се пазарили и са подписвали договорите да са го направили така, че да са го построили. Това казвам на моите опоненти, щом са спали до 2009 г. и всичко дойде при мен, сега ще мълчат и ще ме гледат как се мъча да намеря най-правилното решение. Това е истината, друга няма", коментира още министър-председателят.

На въпрос получило ли е Министерство на енергетиката съгласие от "Атомстройекспорт" да се преговаря с Иран за продажба, премиерът заяви: "Бъдещето време е присъщо на комунистите. Те са само в ще, ще и ще. Видяхме тяхното ще какво е - имаме един гьол, милиарди да плащаме и нямаме нищо. Това е, което са постигнали през годините. Моля ви месец време търпеливо да намерим решение".


Още по темата: общо новини по темата: 92
13.05.2024 »
11.10.2023 »
07.10.2023 »
11.07.2023 »
11.07.2023 »
10.07.2023 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Академичната общност излиза на протест
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Hills of Rock 2024
Стрелба по Роберт Фицо
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: