Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Борисов: България си върна доверието в Европа
Автор: Екип Ruse24.bg 08:50 / 21.12.2014Коментари (2)643
© Bulphoto
Върнахме достойнството на България в Европа. Страната ни отново стана прогнозируем партньор и хората там се радват, че имаме стабилно правителство. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването "Годината" на Дарик.

Той посочи, че 2014 г. е била нулева за европейските фондове и приходите, както и във всяко едно отношение. "Направиха огромна поразия във финансовата система и стабилността на финансите свърши. България беше давана за пример в най-тежката финансово-икономическа криза четири години поред за отличник в Европа", отбеляза министър-председателят.

Видна е огромната подкрепа, която имаме от европейските лидери. Само за седмица абсолютно спрени програми за милиарди са отпушени, каза още той.

Само заради това да сме направили правителството, благодаря на всички партии в парламента за стабилността, която излъчихме, обърна се още министър-председателят.

"През 2014 г. започна нова коалиционна култура. Много партии, много хора се превъплъщават, поправят или имат също ново начало. Започна съдебна реформа, пенсионна реформа, здравна реформа. Продължихме добра традиция за Коледа да дадем 50 млн. лева на българските пенсионери", посочи Борисов.

"Аз, ако искам да правя коалиция с ДПС, ще изляза и ще ги поканя. Аз задкулисни работни не правя. Отворен съм за диалог, уважавам колегите", заяви премиерът.

Не виждам от какво се притесняват - национализация. Национализация означава да вземеш от 1 януари парите от единия фонд и да ги прехвърлиш на друго място. Това означава национализация, ако е държавен фонда. Нищо такова не се случва и няма в момента - никой човек по никакъв начин не е задължен да си махне парите от частните пенсионни фондове.

Според Борисов единственият плюс е, че хората в частните фондове ще се борят за всеки един клиент, както във всяка една банка. "Ще се рекламират, ще им обясняват каква доходност имат, ще им пращат всеки месец разпечатки по какъв начин се стопанисват парите на хората", заяви той.

Борисов уточни, че управляващите са си определили срок до 31 март 2015 г. да приключат с пенсионната реформа.

"Нещото, което единствено ме плаши, е манипулацията. Бяхме жертви на манипулация веднъж, сега виждам тази манипулация втори път. Всеки, който ме познава знае, че ако ми се дадат добри и правилни доводи, не се съобразявам и ако нещо сме сбъркали и нещо не е добре изкусурено, в края на краищата държавата е обща и никак не е срамно да кажеш "колеги, тук сме сбъркали, връщаме се, поправяме се", каза още Борисов.

Министър Петър Москов предложи една доста добра реформа в здравеопазването, която обсъди с целия бранш. Даде си един срок до април и мисля, че ще се справи. Това, което той предлага мисля, че ще спре течовете и ще дисциплинира болниците.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Бойко опозиция са ти партии съставени от бивши ченгета,шестаци и доносници измет всякаква познавам такива хора ,за да постигнат поставените си цели нямат граници използват всякакви средства лъжи, измами и прословутите опорни точки спуснати от партията.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Великден 2024 г.
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: