Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
–усе
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
Ѕорисов: »скам просто да ви опаз€ живи
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 15:36 / 12.04.2020 оментари (19)571
©
Ќека българите да вид€т как в тези услови€ има предпри€ти€, които се справ€т героически в подкрепа на хората на първа лини€. јко искаме да запазим и ние първата лини€, ще си останем вкъщи. ƒокторите заслужават не само да им ръкопл€скаме, но и да ги пощадим. »зпуснем ли тази болест и този пик, ще има претоварване и ще дойдат хладилните камиони.†“ова за€ви министър-председател€т Ѕойко Ѕорисов, който днес посети текстилно предпри€тие в “върдица, което заради епидеми€та реорганизира дейността си и в момента произвежда защитни облекла за многократна употреба.

ѕредпри€тието произвежда по над 10†000 метра плат дневно и по 3000 защитни облекла, като капацитетът може да бъде разширен значително. — помощта на правителството са осигурени висококачествени материали за изработката, така че лекарите, носейки облеклата, да бъдат спокойни за защитата си. ѕредпри€тието, дало работа на 2500 шивачки, разработва също маски с висока защита, като след процеса на акредитаци€, могат да бъдат произвеждани милиони бройки. ѕремиерът Ѕорисов изтъкна, че облеклата вече са при лекарите, има за всички и дори част от облеклата вече се подмен€т с нови.

ћинистър-председател€т посочи, че към облеклата има изключително гол€м интерес и от чужбина, но подчерта, че на първо м€сто тр€бва да бъдат обезпечени българските лекари и работещите на първа лини€, да се гарантира резерв за страната ни и след това да се прави бизнес, което от сво€ страна ще подпомогне и икономиката ни. "Ќие б€хме първите, които не чакахме доставките, а си обърнахме производството", напомни Ѕорисов.

ѕремиерът отново изтъкна колко е важно отговорното поведение на всички граждани в услови€та на пандеми€та и даде като отрицателен пример случилото се на пазарите. "Ќие се молим и докторите се мол€т. јко имаме дисциплина, ще можем да удържим", каза още Ѕорисов и добави: "«ащо сутринта изл€зоха докторите да говор€т? «ащото ако вместо 100, станат 1000 пациенти, той тр€бва да включва или да изключва, на неговата съвест да вис€т тези съдби. јко разреша да продължи вчерашната вакханали€ на пазарите,† на мо€та съвест ще тежи".

"»скам да ви опаз€ живи, после съм убеден, че ще се намер€т решени€, виждате пазарът е гъвкав", изтъкна още Ѕорисов. “ой специално обърна внимание на туризма, за който в световен мащаб се търси решение. "ћинали са 20 Ц 30 дни, ще има общо решение и ние ще се включим", посочи министър-председател€т.†

ѕремиерът Ѕойко Ѕорисов акцентира върху подкрепата за българското производство. ѕо думите му е важно в търговските вериги да има щандове с българска продукци€, ко€то излиза на пазара и хората да могат да € купуват. ћинистър-председател€т разпореди на министъра на земеделието,†храните и горите ƒесислава “анева, ко€то беше с него в “върдица, ако остане българска стока, да бъде изкупена и дадена на социалните служби и социални€ патронаж, които да € раздадат на хората в нужда. "«а това, което е произведено, вложен е труд и ще свърши работа, си заслужава да се вложат пари и да имат хората на трапезата българска продукци€", за€ви премиерът Ѕорисов.

ѕо време на посещението в “върдица с министър-председател€ Ѕорисов беше и директорът на √лавна дирекци€ "ѕожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Ќиколай Ќиколов, който също така ръководи национални€ логистично-координационен център.
ќще по темата: общо новини по темата: 5663
18.01.2021 »
18.01.2021 »
18.01.2021 »
18.01.2021 »
18.01.2021 »
18.01.2021 »
предишна страница [ 1/944 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
јма много €сно че ни искаш живи.... “Ъой ще щавиш иначе
0
 
 
—игурен съм, че н€ма друга държава в света ко€то да се управл€ва вече повече от 10г. от по-просто, себично, арогантно и крадливо същество.
0
 
 
»ма една истина дебилите и мангалите в Ѕългари€ ход€т по улиците на всички градове без да осъзнават в празните си глави ще така зараз€ват с коварната болест коронавирус друг човек и му отнемат живота и заради дебилните хора вече умр€ха 30 българи от тази коварна болест коронавирус.«аради дебилите и мангалите в Ѕългари€ с малоумните си глави които не спазват законите в нашата държава Ѕългари€ и си прав€т каквото си искат страдаме ние нормалните българи
-1
 
 
—при да обикал€ш цеховете, Ѕочко, че ако се окажеш положителен, хил€ди ще са ти контактни и ще тр€бва да се карантинират...
0
 
 
 ато иска да сме живи, защо не промени нещо в здравната система през последните 12 години?
-1
 
 
“ой говори, √енералът говори, √ан€ не слуша... √ан€ си мисли, че го лъжат, че това го н€ма. » когато след 2 седмици √ан€ почне да пада, пак ше му е виновен друг!
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« януари 2021 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
јктуални теми
√рипна епидеми€ обхвана страната
ћ¬– ѕловдив разби група за фалшиви документи
»збори за председател на Ѕ—ѕ
ѕърви€т учебен ден
“ежка катастрофа край границата отне три живота
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в –усе и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: