Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Борисов: Ще подходим отговорно към съставянето на правителство
Автор: Екип Ruse24.bg 11:00 / 14.04.2021Коментари (0)675
©
"Българският избирател категорично ни постави на първо място и затова ще подходим отговорно към съставянето на ново правителство“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в рамките на редовното правителствено заседание. Премиерът напомни, че трудностите, породени от пандемията от COVID-19 в страната, не са отминали и това също изисква отговорното отношение към управлението на държавата.

"Тези, които задават въпроса дали ни е страх от служебно правителство, самите те се страхуват от демокрацията“, добави Борисов и напомни, че основната задача на един служебен кабинет е да проведе честни избори.

Премиерът припомни оценката на международните наблюдатели, според която парламентарните избори у нас се проведоха честно и прозрачно. Според министър-председателя Борисов констатациите им категорично опровергават всички спекулации за честността на вота и превръщат тези внушения в една голяма лъжа. "Продължаваме нататък, по Конституцията има ред и начин, по които се действа“, категоричен бе премиерът Борисов.

Министър-председателят изтъкна ситуацията с COVID-19 и в други европейски държави и напомни, че има страни, които са в локдаун вече месеци наред. "Представете си хората да бяха затворени в България от октомври досега с вечерен час“, добави Борисов. Премиерът отбеляза, че у нас мерките са максимално щадящи и включително през зимата са работили зимните курорти.

Министър-председателят акцентира върху европейската солидарност, подкрепата на Европейската комисия и на другите европейски държави, благодарение на които България ще получи общо 2,7 милиона дози ваксини от Пфайзер в най-кратки срокове. "За съжаление, дали е търговска война или не, има кой да каже, но една по една ваксините биват опорочавани“, посочи още премиерът Борисов.

Според министър-председателя това може донякъде да попречи на ваксинационния план в страната, но същевременно премиерът изтъкна, че към момента хората могат да бъдат спокойни и има налични РНК ваксини. Борисов обърна внимание също така, че в ЕС вече тече подготовката на договорите относно ваксинацията и за следващите две години. "Това означава, че тази пандемия изобщо не се очаква да се размине лесно и да отмине“, добави министър-председателят Бойко Борисов.


Още по темата: общо новини по темата: 2611
11.10.2022 »
08.06.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/436 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: