Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Борисов към Лавров: Не ви ли е срам като приятели славяни да плащаме най-скъпия газ в Европа?
Автор: Екип Ruse24.bg 16:58 / 14.10.2015Коментари (15)539
©
"Имах упрек към тях. Трябва да му благодаря, че той коментира това, което казвам. Не го прави често, но аз много ценя неговото мнение, защото той действително е един много добър дипломат. Той навремето каза, че с Албания ще си поделяме Македония нали, но се оказа неправ. Така че не винаги е прав". Това заяви българският премиер Бойко Борисов по време на визитата си в Турция. Той коментира изказването на руския външен министър Сергей Лавров, който заяви, че Борисов трябва да се срамува пред избирателите си заради твърденията, че е спрял съвместните с Русия енергийни проекти в интерес на САЩ.

"Само искам да кажа, че аз дадох пример с моето изказване пред американската камара за 20-годишнината й, че американският бизнес трябва да бъде за пример и да не се допускат корупционни схеми, които са допускани в проекти, които аз многократно съм казвал. И самият проект "Белене" беше заченат по такъв корупционен начин. Никой не го е отрекъл до ден-днешен - похарчиха милиарди пари още от 2006 година и не се построи", продължи още Борисов.

"Така че аз също бих се обърнал към тях, не ги ли е срам от техните братя, най-добри приятели, славяни, православни българи, да плащаме най-скъпия газ в Европа десетилетия наред. Така, че с цялото ми уважение към тях, да слушат по-внимателно какво съм казал", добави премиерът. Той отбеляза, че в България неговото изказване се тълкува като нахокване на американците, а в Русия - по друг начин.

"Всеки за вътрешнополитическа консумация може да го използва както иска. Аз съм бил честен към избирателите. Те са ме избирали затова, че независимо дали към американци или руснаци, когато има нещо нередно, аз го казвам", каза още Бойко Борисов.

Премиерът коментира и ситуацията с бежанската криза. На въпрос дали е поел някакви ангажименти към Турция за нейното овладяване, премиерът отговори: "Ние действително полагаме огромни усилия решенията, които взема Брюксел, Европейският съвет и Европейската комисия максимум да подпомогнат на Турция и да стоят бежанците тук или в зоната за сигурност. Защото всяко идване на бежанци в европейските държави създава големи напрежения. Ние сега имаме по 6 - по 10 имигранти, които идват всеки ден, а ако са по 6 хиляди - по 10 хиляди, какво ще правим? Ние дойдохме, за да благодарим на Турция, че ги задържат".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.10.2015 г.
+1
 
 
а теб да не би да те е срам, че американците ни смучат доста добре с тези централи, канадците ни изнесоха на безценица златото и ни замърсяват природата. хвани се за тези работи не за газта която внасяме.
+3
 
 
всяка държава си гледа интересите.. уви, освен тия дето трябва да го правят за нашата... ;(
Aнонимен
на 14.10.2015 г.
-1
 
 
Продажник. Той дори не знае какво е национални интереси. Много пък се обижда като му кажат истината. Пак много меко са му го казали в очите, доколкото ги има. А да видим, като омекнат още малко коленете на американските му приятели, на кого ще се надува. П......к.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: