Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Борисов на конгреса на ЕНП: Обещавам, че австрийците ще бъдат сигурни в нас!
Автор: Алена Соколчева 10:31 / 07.03.2024Коментари (0)1068
© Facebook
Преди три години имахме нулева миграция. Обещавам, че австрийците ще бъдат сигурни в нас и моля, защото нито България, нито Румъния заслужават на мостовете с часове да стоят живи хори и да има огромни загуби. Нали всички сме зелени вече, това са работещи двигатели с денонощия. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов през втория ден от конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в Букурещ.

"Винаги сме били едно семейство. Заедно с нашите домакини от Румъния - само на 60 км от тази зала е Дунав мост 2, където с километри стои опашка от тирове. И колегите от Австрия за 30-40 минути могат да отидат и да видят каква екологична и антизелена среда съществува там. Защото стотици хора, шофьорите на тирове, прекарват с денонощия около тях. Това не е 21-и век, не е начинът, по който трябва да работи Европа. Каквито и избори, и вътрешнополитически проблеми има една държава, тя не трябва да ги решава чрез другите", ба категоричен Борисов.

За пореден път той заяви категоричната подкрепа на партията си за кандидата за председател на ЕК Урсула фон дер Лайен. "Тя беше човекът, който направи изключително много. Сега е моментът, трябва ни силен председател на ЕК и ЕП и тези две железни дами могат да се справят. Ако се представиме добре на евроизборите ще имаме и двете места.

"България може да каже, че е помогнала много повече на Украйна от големите и богати държави в Европа", посочи лидерът на ГЕРБ и продължи: "През последните месеци, след агресията на Путин в Украйна, макар и колебливо правителство, но с много силен парламент. България, която разполагаше с остарял тип съветско въоръжение, тъй като виждам и Порошенко, и Юлия, и президента Зеленски, и с външния министър Кулеба работихме много. България може да каже, че е дала и помогнала на Украйна много повече от големите и богати държави в Европа. С боеприпаси, точно такива, каквито им трябват, с танкове, с бронетранспортьори, артилерия, с всичко, което българският парламент реши и изпрати за Украйна. И плюсът на това въоръжение е, че то отива директно на фронта, тъй като украинските войници и офицери боравят именно с такова", обясни Борисов.

"Мога от името на България да кажа, че при тази кръвопролитна и абсолютно гадна война България направи много повече от много, много по-големи държави с повече възможности", бе категоричен бившият премиер.




Още по темата: общо новини по темата: 472
19.04.2024 »
18.04.2024 »
18.04.2024 »
18.04.2024 »
18.04.2024 »
15.04.2024 »
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: