Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Борисов отрече да обсъжда с Главчев смени на служебни министри
Автор: Самуил Иванов 09:35 / 17.04.2024Коментари (0)883
© Фокус
Не обсъждам с Главчев смени на служебни министри. Това заяви категорично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента, предаде репортер на "Фокус".

По думите му симпатизантите на партията в столичния квартал "Подуяне" са били бесни за назначенията от служебния кабинет. "От първия ден не съм съгласен нито с външния министър, нито с много от назначения, но така е преценил Главчев, така е направил", посочи той.

Според него ГЕРБ носили отговорността за външната политика в последните 10 месеца и искали да бъде продължена сегашната доктрина. Въпреки това обаче Борисов подчерта, че било абсолютно съвпадение, че Главчев предложил Стефан Димитров да бъде сменен няколко часа след неговите публични критики. 

"Последните 9-10 месеца на това управление ГЕРБ е носил 100% отговорност за външната политика на държавата. Ярка политическа фигура като Мария Габриел оглавяваше Външно министерство, а аз оглавявам Външна комисия. Искам доктрината, идеологията, това, за което сме се борили с колегите, да бъде продължено. Затова казах, че в отбраната ГЕРБ носи отговорност, защото не мога да кажа, че ген. Запрянов не е водещ наш експерт", обясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отново засегна темата за Конституцията. Пред журналистите той обясни: "Философията на тази Конституция беше направена така, че трите партии в този блок - 167 депутати, ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, да носят отговорност, след като се премести тежестта за избора на служебно правителство в парламента". 

"Нека бъдат любезни и колегата Петков, и Христо Иванов, и Делян Пеевски да не се махат и да казват, че нямат отговорност към това, което сътворихме". 

По думите му идеята на измененията в основния закон били системните партии да поемат отговорността, а служебния кабинет да работи, координирано от парламента. Борисов припомни за времето, в което държавата бе управлявана от служебните правителства на Румен Радев и подчерта, че в сегашната геополитическа обстановка България "трябва да има много стабилно правителство".

Още по темата: общо новини по темата: 382
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
предишна страница [ 1/64 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: