Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Борисов възмутен, но увери, че нервите му са здрави - все по-близо сме до Шенген
Автор: Алена Соколчева 13:11 / 30.11.2023Коментари (0)468
© Фокус
Срамота? Какво се случва в тази зала? Това попита възмутено лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след бурните скандали по време на дебатите за избор на Момчил Мавров за подуправител на НЗОК , предаде репортер на "Фокус". 

"С Денков работя добре. Колегите не си държат на думата. Когато договаряхме този несъвместим модел, за Здравната каса те извадиха един лаптоп, прочетоха едно име на сегашния управител и ние го подкрепихме. А подуправителя трябваше да бъде излъчен от нас. Дори променихме закона и оттеглихме нашия кандидат за управител. Към днешна дата ние нямаме и зам.-министър на здравеопазването, сиреч ПП-ДБ еднолично управлява НЗОК и здравното министерство, а трябва да носим солидарна отговорност", негодува той. "Не мога да ги разбера, шефът е техен", каза Борисов. "Ще стискаме, докато ни издържат нервите. Моите са здрави, защото виждам реален напредък за Шенген", обяви той на въпрос докога ще изкара сглобката.

Той каза също така с кого има договорки - Кирил (Кирил Петков), Асен (Асен Василев), Лена (Лена Бориславова), която по думите му е държала лаптопа по време на разговорите за кандидатури за управител и подуправител на НЗОК. 

Борисов добави, че сглобката няма да бъде съборена заради избора на подуправител на НЗОК Момчил Мавров. Според него причина за това са все по-големите ни шансове ни за Шенген, както и за еврозоната също. "Нищо, че правителството е паянтово, то е добре "сглобено", допълни още лидерът на ГЕРБ и напомни, че подуправителят е трябвало да бъде на ГЕРБ. "Еднолично Промяната управлява НЗОК, Здравното министерство, а от нас се изисква солидарност и за електронните рецепти", каза той. Борисов обясни, че подуправителят да е от ГЕРБ е бил "пакетна" сделка. 

Относно постоянните спорове между Николай Денков и Делян Пеевски и дали председателят на ПГ на ДПС е подходящ за премиер Борисов каза: "Сериозно ли ме питате. Навремето Станишев допускаше същата грешка. За разлика от Денков, Пеевски е опитен."

Още по темата: общо новини по темата: 472
19.04.2024 »
18.04.2024 »
18.04.2024 »
18.04.2024 »
18.04.2024 »
15.04.2024 »
предишна страница [ 1/79 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: