Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Борисов за Орешарски: Даже и двойка не мога да му дам
Автор: Екип Ruse24.bg 09:41 / 02.06.2014Коментари (0)2060
©
Бойко Борисов опроверга в сутрешния блок на bTV твърденията на председателя на Народното събрание Михаил Миков, че не ходи редовно на работа. 

"Михаил Миков сигурно пак е бил в недобро състояние след вечерен... Но да не ги обиждаме", заяви лидерът на ГЕРБ.
"Аз идвам най-рано - с чистачките", каза още той.

На въпрос за промени в кабинета Борисов възкликна: 

"Кое да ремонтират? Това, което виждам сега, е вече случила се катастрофа. Недофинансирането на болниците и дупката в здравната каса до края на годината ще мине половин милиард. Това, което има на сайта на финансовото министерството, е 874 милиона дупка в бюджета сега. Ето ви 1,3 -1,4 милиона само от тук. Прехвърлените пари за осигуровки, които Орешарски - "експертът" прехвърли за 2015 година - още 200 милиона, ето ви 1,7 милиарда плюс 7-те милиарда близо, които взеха за енергийните дружества изобщо в държавата - виждате ли каква цифра става? Затова всички говорят, че наесен щяло да има избори", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов коментира и кафето в Кърджали с лидера на ДПС Лютви Местан като изтъкна, че срещата е имала една единствена цел - "да успокои напрежението след няколко изказвания на политически лидери, че Кърджали е мястото на раздора и оттам би могло да тръгнат някакви проблеми. И ние дадохме възможност на мюсюлманите и християните, които са в двете партии, да видят, че противниците са ни на политическо ниво, не на хората".

"Изборите ще дойдат по една причина. Не че ГЕРБ ще ги предизвика. Ще дойдат, когато дойде времето да се прави бюджет", прогнозира бившият премиер. 

Той изтъкна, че наред с всички плащания, които трябва да се направят, през 2015 година ще дойдат падежите на големите заеми. 

"Тези сладури тогава ще искат някой да дойде да обере техните негативи", смята той.

"Не съм разговарял нито с Лютви Местан, нито със Станишев. С Радан Кънев се чухме, с Кунева", каза Борисов. С Николай Бареков не си е говорил от години и по думите му с него категорично "не би си играл". 

"Всички неща, които ги разправя, като безплатни лекарства, те дори не са и в сферата на популизма. Това е невъзможно да се случи. Но звучи добре на хората", обясни той.

"Аз до онзи ден - преди изборите, очаквах след резултатите от изборите БСП и ДПС да си дадат сметка за това, което се е случило. Те какво казаха? "Нищо не се е случило", възмути се Борисов.

На премиера Пламен Орешарски даде оценка 0. 

"Даже и 2 не мога да му дам". На въпрос кои министри би го посъветвал да смени, той каза: "Той да си отиде незабавно". "Веднага оставката и след това с вдигната глава да дойде и да каже: "Дайте сега да седнем да видим какво може да се направи", допълни той.

Единствената партия, която Борисов изключи като възможна за сътрудничество, е "България без цензура", "след обидите, след поведението си".

"Сега ми мина данъчната ревизия. Живея с в Банкя в къщата, която имам от едно време. Няма да мръдна от там. Нямам ресторанти, нямам кафенета. Нямам чак такива харчове", отговори лидерът на ГЕРБ относно имотното си състояние.

По отношение на депутатите, напуснали ГЕРБ, той каза: 

"Явно това е едно хубаво време за очистване". "Избирателите на БСП аз ги уважавам, защото всеки си има избор. Но това ръководство, което не може да преброи колко пъти са загубили от нас, да се държат като победители... Хората не те искат, ти си тръгнал да управляваш, с кое нахалство?", попита той.

Прогнозата на Борисов е, че кабинетът ще се откаже да управлява "след като доокрадат бюджета". Това ще стане след ноември. 

"Помнете ми думата - тогава всички политолози, коментатори ще започнат да говорят, че ГЕРБ, ако са социално отговорни, трябва да влязат в коалиция", предвижда той. Тогава, според него, БСП ще искат да вкарат ГЕРБ във властта.


Още по темата: общо новини по темата: 201
15.07.2014 »
24.06.2014 »
05.06.2014 »
04.06.2014 »
04.06.2014 »
30.05.2014 »
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: