Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Бр. ген. Деян Дешков: Четири групи военнослужещи разчистват деретата и улиците в селата Богдан, Каравелово и Слатина
Автор: Екип Ruse24.bg 13:49 / 05.09.2022Коментари (0)575
© Военна академия
Четири групи с по 20 души със съответно лопати, кирки и резачки, като са разпределени в следния ред: 20 души от състава на Сухопътни войски, в частност 61-ва бригада са в Каравелово, 40 души, 2 групи по 20 с резачки, лопати от състава на ВВС са в Богдан и 20 души с лопати и резачки съответно са в Слатина също от състава на Сухопътни войски, 61-ва бригада. Това съобщи бригаден генерал Деян Дешков, командир на 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово, в предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“.

"В този момент ме намирате в района на бригадата, за да направим допълнителната организация, след което се връщам към района на Слатина и съответно на трите населени места, където е поставен е поставено в момента кризисен щаб на общината съвместно с кмета и зам.-кметовете и представителите на предприятията и фирми, които участват в разчистването на последствията от наводнението. Към този момент в момента ситуацията е такава, че започна на трите места разчистване първостепенно значение коритата на трите дерета, вече реки към настоящия момент. Паралелно с това улиците, които са в посока самите дерета, за да може първо осигури пътят на водата, ако евентуално отново атмосферните условия доведат до нови валежи, и за да се намали рискът към населението. След които улиците, които изчистят към самите дерета, да се даде път на цялата техника, пък и на самите хора към самите им домове и дворове за вече навлизане в тях и почистването им. В момента има доста техника, която снощи и днес сутринта беше предислоцирана от доста от фирмите и предприятията, тежка техника, която започна тази сутрин работа.

На терен работят и много доброволци, според разпределението  на местните кметове, доброволците работят по домовете и дворовете на хората по разпределение, уточни генералът.

"Ние се концентрираме само на обществените места и улиците, където тежката техника не може да отстрани някои неща, в смисъл такъв тя не може да пипа толкова прецизно – маха едрото, съответно нашите групи действат, за да разчистят останалото и основно да разчистят улиците и комуникационните възли на самите села. Днес на терен работят общо 80 военни - от 40 Сухопътни войски, и съответно 40 от състава на ВВС", допълни командирът на бригадата в Карлово.

Евелина БРАНИМИРОВА

Още по темата: общо новини по темата: 85
01.09.2023 »
15.02.2023 »
27.01.2023 »
28.11.2022 »
24.11.2022 »
24.11.2022 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: