Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Братя Галеви били агенти на службата на САЩ за борба с наркотиците?
Автор: Екип Ruse24.bg 14:43 / 07.01.2016Коментари (8)1852
©
Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, са агенти на службата на САЩ за борба с наркотиците ДЕА и това обяснява ловкото им измъкване от проблемите с правосъдието у нас, твърди бивш служител на ДАНС, цитиран от столичен седмичник. По думите му бившите барети са изведени в чужбина и вкарани в програмата на ДЕА за защитени свидетели. Според него "изчезването" им е пълна инсценировка, американската агенция просто се е погрижила за своите дългогодишни лоялни служители.

Източник на изданието дори твърди сензационно, че мафиотите са с нови самоличности и сменени имена. Пламен Галев в момента е приел името Дейвид Стивънсън, а Ангел Христов е бил прекръстен на Фредерик.

Галев и Христов, докато бяха в България, винаги са отричали да имат зависимост от когото и да било. Преди години самият Ангел Христов казва: "Някои хора и институции се опитват да фактурират чрез нас присъствието си. Нечии глави могат да кажат, че сме станали агенти и на ЦРУ. Ние не мълчим, но и не си измисляме биографии, казваме само това, което знаем".

Като доказателство за високопоставеното покровителство над двамата, източникът посочва и факта, че въпреки усилията на ДАНС фирмите и банковите сметки на Пламен и Геле не са отворени докрай. "Отваряш една фирма и следва каскада от други, така че не може да им се хване краят. Това явно е замислено изключително компетентно", обяснява бившият служител.

Според него двамата са били изпратени в средата на 90-те години в Дупница със задача да изградят прикритието си на мафиоти. Те обаче имали и по-конкретна задача, свързана с контрола върху производството и трафика на синтетични опиати. В завода на бившата "Фармация", още в годините на соца е произвеждан каптагон под лиценза на мюнхенска фармацевтична компания. След това по време на приватизацията става ясно, че има големи количества психотропно вещество, което се влага в синтетичния наркотик. Имало е решение тези запаси да бъдат унищожени.

През най-силните си години те имали директни схватки с няколко големи производители на синтетика, не само от района, но и от страната. В крайна сметка поставили цялото това производство под свой контрол. Голяма част от опиатите са изнасяни в арабския свят, където Галеви имали отлични контакти. Част от тях били изградени по времето, когато те са служители в отдела за борба с наркотрафика в ГДБОП.

С "авторитета" си на наркотрафиканти Галев и Христов били пращани на мисии в Косово. Там се срещали с опасни ислямски водачи. Покрай синтетичните наркотици Галеви имали и успешен бизнес с оръжие, като в началото според източника те използвали лиценз на Николай Гигов, но по-късно отношенията им с него се обтегнали. Твърди се, че в тази търговия те си партнирали с президента на Черна гора Мило Джуканович, Берлускони и други подобни скандални персони.


Още по темата: общо новини по темата: 2
27.05.2019 »
15.12.2016 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.01.2016 г.
0
 
 
Кой знае как сега четат тия заглавия от някое островче и се пукат ама пукат от смях
+2
 
 
КАТО ЗА ЛЕКА НОЩ ГО БИВА НАПИСАНОТО.МАЛКО СЛАДНИКОВО АМА НЕЙ СИ.
на 07.01.2016 г.
+5
 
 
Ха, ха, ха !!!!! Това е виц, нали ??????? А дали ДЕА е платила на някого да "помогне" на ключовият свидетел по делото, да включи бензиновия агрегат, или това го е сторило лицето което пуска в обръщение тази версия, естествено срещу скромно заплащане на "услугата " !!!! Явно, че все още сме много прости, щом още се опитват да ни пробутат тази глупост...., а и не търсим справедливост за това, че ни ограбиха по сред бял ден и още няма осъдени, говоря за КТБ !!!! Колко хора си взеха парите до къто банката беше затворена ?????? Много сме търпеливи и продължаваме да търпим.....
+3
 
 
Хайде сега холъм или Аре стига! Дали пък това не е истината: "Те, както всички знаят, не са братя, а просто подставени лица на комунистическата олигархия, която и до ден-днешен управлява България! Те също са императори в наркотрафика, но не на кокаин, а на амфетамини! Бяха "държавна поръчка"! Правеха по 20-25 милиона на месец от износ на амфетамини. Много богати и дори по-богати от много "кокаинови" крале! Избягаха, защото им позволиха да избягат! Работеха за държавата, т. е. за партиите, които управляват. За тях мога да напиша не една, а няколко книги, но и да ги напиша, какво от това? Те ще изчакат да им мине давността на присъдите. И може и да не се върнат."
+10
 
 
Не знам да се смея ли или да плача! Защита на свидели се прави, когато има опасност за тях от престъпници, срещу които ще дадат показания, а не когато държавата иска да ги съди за престъпления! Каква е тая простотия?! Така ли се оправдава бездействието и некадърността на службите ни?!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: