Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Българи и румънци без визи за Канада!
Автор: Екип Ruse24.bg 15:01 / 21.10.2016Коментари (10)696
©
България и Румъния са съгласни да се подпишат под CETA, след като Канада се съгласи да махне визите за българи и румънци през 2017 година.

Това заяви българският премиер Бойко Борисов преди началото на втория ден на срещата на върха на ЕС в Брюксел.

Припомняме, България и Румъния обвързваха сключването на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (CETA) между ЕС и Канада с падането на визите за българи и румънци.

Но все още въпросът за визите е под въпрос, тъй като белгийският район Валония блокира споразумението между ЕС и Канада, което може и да не влезе в сила.

София и Букурещ са получили писмени уверения, че следващата година ще паднат визите за Канада.

"Цяла нощ работихме Европейската комисия и ние, заедно с румънския президент получихме надлежни писмени потвърждения ние и комисията, че до 1 декември 2017 г. визовият режим с Канада ще отпадне за български граждани", поясни премиерът, цитиран от БТА.

По отношение на отказа на Валония да подкрепи CETA, Борисов изтъкна, че това е опасно.

"Вече стават прецедент и опасни в Европа, защото така стана за Шенген - една страна спря България и Румъния, сега други спират еди какво си, това ще стане мода и е много опасно за ЕС. Цялото ми уважение към всяка управа, с всичките конституционни особености във всяка държава, но някак си не звучи добре. Видяхте, в Холандия спряха Украйна за безвизов режим. Всички какво ли не направихме за Украйна - скарахме се с Русия, санкции наложихме. Изведнъж, когато трябва да им се даде път за Европа, нямат визи", продължи той.

"България и Канада имат прекрасни географски, исторически, природни чудеса, за туризма това е добре, както и за бизнеса и за онези, които са хора на света", коментира Борисов във връзка с отпадането на канадските визи.

Българският премиер увери, че вече има ясни гаранции от ЕК и от Съвета, че падането на визите за българи и румънци е незаобиколим фактор в търговското споразумение.

По-рано днес румънска медия, цитирана от "Политико", съобщи, че румънците ще могат да пътуват до Канада без визи от декември 2017 година.

Тази сутрин е постигнато споразумение по време на преговори в Брюксел.

В резултат на преговорите между Отава и Букурещ Румъния оттегля възраженията си за CETA, каза президентът на Румъния Клаус Йоханис преди началото на срещата на върха на ЕС.

Според румънския телевизионен канал Digi24 тези румънци, които вече са били в Канада ще могат да пътуват до държавата без виза от май 2017 година. Канадските визи за румънци ще отпаднат напълно от 1 декември следващата година.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нашата основна грижа е да се развива родното ни производство и търговия. Този договор СЕТА е почти като на щатите договора ТТПИТ. Обем на договора около 1 500 страници с не по-малко врътки за увъртане. Естествено, в крайна сметка ползата е за тези от Северна Америка. Когато има нещо просто и откровено - най-много на десетина страници може да се изложи. Когато има нещо за криене и тарикатлъци - ето ти ги 1 500 страници обем. Националният ни интерес трябва да бъде защитен, а не да ни будалкат с отпадане на визите. Браво на Валония!
0
 
 
Аюе юие Ми кагете как Боико Глупака не мога да премахне висите за УСА. Там сме сме дали много
0
 
 
Еи сега вече сички цигани вав бг които са останали ....ше отидат там , макар сче е студено там
0
 
 
Цялото злато на България го добива Канадска фирма и ни плаща смешни пари... Провери в Google...
-1
 
 
Да им е*а майката Румънска скапана се с нас ги влачат ние да годиме да работиме за Канада и пак да храниме смръдливите Румънци..... Не мерси аз и нашите мангали не мога да изхраня... дръще си визите.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: